Logo kobr.nl
Foto: GO sportief

SwimRun Surfplas Reeuwijk: voor sportieve natuurliefhebbers

  Sport

Reeuwijk - Rond de Reeuwijkse Surfplas organiseert GO Sportief voor de negende keer een zwemloop Surfplas Reeuwijk. Op vrijdagavond 30 augustus kun je deelnemen aan deze SwimRun. Organisator Andy Koolmees: "Het is een uniek sportief evenement, want zoals deze in Reeuwijk zijn er maar drie in heel Nederland."

Het definitieve parcours wordt deze week vastgesteld, maar waarschijnlijk wordt het deze keer een SwimRun bestaande uit 375 en 540 meter zwemmen en 2.385 en 1.500 meter rennen. Totaal circa legt een deelnemer dan circa 4,8 km af per ronde. Andy: "Deelnemers zijn vrij om voor één of twee ronden zwemmen en rennen te kiezen. Je kunt zelf kiezen of je wilt zwemmen met schoenen, Vibram Fivefingers of afgeknipte zwemvliezen aan. Wil je zonder schoenen zwemmen, dan kun je ook twee of vier paar loopschoenen meenemen en zelf bij elke wisselzone een paar loopschoenen neerzetten."

Natuurgenieters
De organisatie verwacht ook dit jaar weer veel deelnemers die willen oefenen voor triatlons, maar ook open water-zwemmers en sportievelingen die houden van obstacle runs. "Maar ook de natuurgenieters zijn vaak aanwezig bij deze runs", aldus Andy. "We lopen en zwemmen echt langs het strand en in de natuur." Deelnemers die óf alleen willen rennen óf alleen willen zwemmen, kunnen zich als duo aanmelden. Eén atleet doet dan het zwemonderdeel en de andere neemt het lopen voor zijn of haar rekening. "De zwemmer moet dan wel snel omkleden en een fiets bij zich hebben."

Na afloop wordt ook bekend gemaakt wie op het podium geëindigd zijn tijdens de derde jaargang van het Groene Hart ZwemloopCircuit.

Inschrijven
De zwemloop start vrijdagavond 30 augustus rond 19.30 uur vanaf de Windsurfclub, Reeuwijksehoutwal 2. Startnummers en badmutsen ophalen kan vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 19.15 uur. Inschrijven kan via info@goudasport.nl. Vermeld hierbij aan welke afstand je mee wilt doen en welke kleur badmuts je eventueel meeneemt. De inschrijfkosten bij voorinschrijving vóór 28 augustus zijn 8 euro exclusief btw, daarna 11 euro. Na-inschrijven kan op de avond zelf nog, tot een half uur voor de start.

Er zijn douches beschikbaar, circa 250 meter vanaf de startplek bij het zandstrand. Het is verstandig om daar na afloop te douchen. Regelmatig geldt er een waarschuwing voor blauwalg deze zomer.

Meer berichten