Logo kobr.nl
Voorzitter Arjan Griffioen. Foto: Danny de Vries
Voorzitter Arjan Griffioen. Foto: Danny de Vries (Foto: )
Sport

Rohda'76 investeert fors in duurzaamheid

  Sport

Rohda'76 gaat uitvoering geven aan haar ambitieuze plannen op het gebied van duurzaamheid. In de eerste helft van oktober laat de voetbalvereniging aan de Broekveldselaan de verlichting rond het trainingsveld en veld 3 vervangen door energiezuinige Ledlampen.

Rohda'76 maakt er geen geheim van dat zij binnen drie jaar de energielasten zoveel mogelijk wil reduceren. Daarmee loopt de vereniging in de pas met de ambities van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om in 2035 energieneutraal te zijn. Aan de investeringen hangt wel een fors prijskaartje, weet ook Rohda-voorzitter Arjan Griffioen. "Daarom pakken we dit gefaseerd aan. We beginnen met het aanbrengen van Ledverlichting om onze velden. Die zijn veel energievriendelijker dan de huidige lampen en dat zorgt voor een gunstig effect op onze begroting''.

De preses legt uit dat Rohda'76 zelf niet over financiële middelen beschikt voor dergelijke uitgaven. "Gelukkig brengt onze Club van Honderd een belangrijk deel van de kosten op. En we hebben met goed gevolg een beroep gedaan op het Rabo Dichtbijfonds. Het is mooi dat de Rabobank haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en ons helpt. Verder maken we gebruik van de landelijke en provinciale subsidieregeling'', legt Griffioen uit.

Het aanschaffen van Ledverlichting is nog maar het begin van de duurzaamheidsinvesteringen. Binnen afzienbare tijd volgen het aanbrengen van hoog rendementsglas, vervangen van cv-installatie, isolatie van gevels, vloeren en daken en het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast liggen er nog plannen klaar om de verouderde kleedkamers op te knappen en te verduurzamen.

Meer berichten