Logo kobr.nl
Foto:
Sport

30e verjaardag voor BZ&PC Sterrenplan

  Sport

Bodegraven - Het is feest bij BZ&PC! Zaterdag 21 september as. van 12.30 tot 13.15 uur start voor het 30e jaar het Sterrenplan. In 1989 werd het jeugdplan door de Bodegraafse Zwem- en Polo Club geïntroduceerd. De club kon op dat moment wel een boost gebruiken, met teruglopende leden aantallen. De najaarsmarkt werd destijds aangegrepen om het sterrenplan te promoten. Dat was dit jaar ook weer het geval. Er werd geflyerd met tegoedbonnen voor 4 gratis trainingen.

Het Sterrenplan, waar kinderen tussen de 5 en 8 jaar kennismaken met de sporten zwemmen, waterpolo en synchoonzwemmen, draait om plezier. Het bleek voor BZ&PC een keerpunt in haar historie. Het ledenaantal groeide gestaag en ook de prestaties gingen omhoog. Hoogtepunten zijn de eredivisie jaren van heren 1. Ook de ontwikkeling van de bij BZ begonnen schoolslagzwemster Tes Schouten, tot WK deelnemer en Nederlands Record houdster.

Momenteel is BZ&PC een vereniging met ruim 400 leden. Met een kleine 20 waterpoloteams behoort het zelfs tot de grotere waterpolo verenigingen in Nederland. Elke niveau sporter kan bij BZ&PC terecht. Plezier en prestatie blijven hand in hand gaan. Dus wil je recreatieve zwemmer of waterpoloën dan is daar voor elke leeftijd een mogelijkheid voor. Leuk om te zien is dat ouders van jeugdige leden ook lid worden en een zwemsport gaan beoefenen. Ook de prestatiesporter is bij BZ op zijn plaats. De eerste heren en damesteams zijn hier een goed voorbeeld van. Beide spelen in de top 20 van Nederland op niveau eerste divisie. Er nemen ook diverse zwemmers en synchroonzwemmers deel aan de verschillende NK's.

Ondanks de vele mogelijkheden die jongen kinderen in deze tijd hebben lukt het BZ&PC de instroom van jeugdige leden op niveau te houden. Een nieuwe lichting kinderen stromen dit seizoen de afdelingen weer binnen om de stap naar de wedstrijdsport te maken. Plezier blijft daarin centraal staan met naast de sportactiviteiten ook de sociale activiteiten als Boppers en Kamp.

Het Sterrenplan heeft BZ&PC dus veel gebracht. Zoveel zelfs dat in huidige zwembad BZ&PC al uit haar jasje is gegroeid. De komst van het nieuwe zwembad is daarom zeer welkom. Hopelijk kan het sterrenplan mede hierdoor nog 30 jaar voort blijven bestaan.

Wil je ook kennismaken met het Sterrenplan of BZ&PC? Stuur een mail naar sterrenplan@bzpc-bodegraven.nl.

Meer berichten