VSTS Heren 1 start overtuigend aan het seizoen

Sport Sport

Bodegraven - Het eerste heren team van VSTS is goed van start gegaan in de competitie. Zaterdag 21 september stond de eerste wedstrijd (uit) van dit seizoen op de agenda tegen Taurus H5 in Houten. Na de degradatie van VSTS van afgelopen seizoen was het even aftasten hoe het nieuwe seizoen zou gaan beginnen voor de Bodegravers. Met veel overtuiging werd er in de eerste set gestart, met een ruime voorsprong als gevolg. Taurus H5 was juist gepromoveerd uit de 2e klasse. Het verschil in niveau was dan ook wel goed zichtbaar. Vrij overtuigend werd er gewonnen met 25-11.

Voor de door Kraan & Roos Constructie gesponsorde mannen van VSTS was het even wennen dat de tegenstand anders was dan afgelopen seizoen. Belangrijk is dan om de focus op het eigen spel te houden en niet te verslappen. Met mooie reddingen van onder andere Jos Bunt en goed gevarieerd spel, werd ook eenvoudig de 2e set binnen gehaald met 25-18.

In de 3e set kwam Guus Neef binnen de lijnen, de van de A-Jeugd over gekomen speler is toegevoegd aan het team en kon zijn talenten laten zien. In deze set verslapte de controle over de pass waardoor de aanvallers niet goed bediend konden worden en Taurus groeide langzaam in de wedstrijd. Guus Neef viel heerlijk in deze set en de VSTS'ers wisten ook deze set winnend af te sluiten met 25-21.

De "groei" van Taurus en het wat rommeliger wordende spel van de Bodegravers bracht wat problemen in de 4e set. Even leek het erop dat er een misstap zou komen maar de ervaring in het team sleepte het tot een overwinning, met een prachtige afsluitende hard ingeslagen bal van Guus Neef. Een mooi "debuut" als officiële speler van het eerste is een feit!

Mooi, vijf punten mee in de tas naar Bodegraven. Zaterdag 28 september is de eerst thuiswedstrijd in de Sporthoeve in Bodegraven om 16:30 uur, eveneens tegen Taurus maar deze keer tegen Heren 4.