Logo kobr.nl
Sport

Diana is vorig jaar begonnen met hardlopen (in de rolstoel)

  Sport

Bodegraven-Reeuwijk - Ieder jaar wordt er een Uniek Sporttalent gekozen in Nederland. Deze verkiezing is voor sporters met een beperking. Buurtsportcoach Vivian van den Herik heeft Diana genomineerd om haar geweldige doorzettingsvermogen. Stem jij ook?

Dit was een moeizame start, bij vele hardloopevenementen werd zij niet toegelaten hierbij werd ze in de reglementen vergeleken met een hond of een kinderwagen. Daarnaast ging het contact met de lokale wmo erg moeizaam, waardoor ze er bijna een jaar over heeft gedaan om haar sportrolstoel/wheeler eindelijk te kunnen aanschaffen. De sportrolstoel die zij gebruikt voor de reguliere hardloopwedstrijden heeft zij gesponsord gekregen van de Dirk Kuyt Foundation.

Een jaar verder is ze van de 5 naar de 10 kilometer uitdaging gegaan en 7 september heeft ze haar 1e halve marathon gelopen. Ze heeft zich in vele (grote) hardloopevenementen weten te plaatsen, haar volgende doel; de (halve) marathon in Berlijn volbrengen in 2020 en misschien nog wel meer. Het gaat zelfs zo goed met hardlopen, dat ze afgelopen weekend twee keer in de top 3 is geëindigd. Iets wat ze vooraf nooit had verwacht. Een voorbeeld voor vele sporters.

Stemmen kan via: www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/386/diana-jansen/stemronde/1

Meer berichten