Logo kobr.nl
Foto: Richard Verstegen
Sport

Clubkampioenen Sportclub Reeuwijk bekend

  Sport

Reeuwijk - Terwijl de nationale en internationale topatleten tegen elkaar in de extreme hitte strijden in de Arabische woestijn Doha tijdens letterlijk het hottest event of the year (het WK atletiek in Doha), worden in Nederland bij nagenoeg alle atletiekverenigingen de clubkampioenschappen gehouden. Deze wedstrijd eind september/begin oktober markeert het einde van het baanseizoen. De atleten maken zich nu op voor het najaar, waarin cross- en wegwedstrijden de boventoon voeren. Tijdens de winterperiode volgen dan indoorwedstrijden.

De clubkampioenschappen van 2019 werden in Reeuwijk gehouden onder herfstachtige omstandigheden. Dat maakte het bij voorbaat lastig om op verschillende technische onderdelen een goede uitslag te behalen. Een natte en gladde atletiekbaan leent zich niet voor goede prestaties bij hoog- en verspringen, hordenlopen of sprinten. Desondanks moesten de kampioenstitels worden verdeeld, dus er stond iets op het spel.

Ongeveer 30 atleten van Trackstars Nesselande (nog steeds zonder atletiekbaan en daarom al jaren te gast bij Sportclub Reeuwijk) en ca. 70 atleten van SR namen deel aan de wedstrijd afgelopen zaterdag op Sportpark de Groene Zoom. Ondanks de herfstachtige omstandigheden wisten deze 70 atleten toch 195 persoonlijke records scherper te stellen.

Max Westerveld en Mouna Jansen wisten in hun categorie het club en baanrecord met het vortexwerpen te verbeteren.

Na afloop werden er zo'n driehonderd pannenkoeken verorberd en sloot SR de dag af met een barbecue voor de jury en vrijwilligers van de vereniging. Op 2 november kunnen de atleten zich uitleven tijdens de eerste wedstrijd van het cross seizoen (de Floracross in Boskoop). Op zaterdag 16 november zal de 17e Gromax Reeuwijkse Hout Cross worden gehouden vanaf het strand nabij restaurant Het Reeuwijkse Hout, dat is de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie. Die loopt door tot in 2020 en doet ook Gouda, Waddinxveen en Alphen a/d Rijn aan.


Degenen van SR die zich clubkampioen 2019 mogen noemen zijn:

atleet

cat.

Caitlynn Epping

Meisjes pup D

Odin de Lange

Jongens pup D

Noor van den Heuvel

Meisjes pup C

Milo Verkerk

Jongens pup C

Sophie Snellen

Meisjes pup B

Rick Kuijper

Jongens pup B

Aelin Smits

Meisjes pup A1

Niels Reedijk

Jongens pup A1

Mouna Jansen

Meisjes pup A2

Roy van Rijn

Jongens pup A2

Loes van den Berg

Meisjes jun D

Milan Hoogeveen

Jongens jun D

Adina Bron

Meisjes jun C

Wessel Baas

Jongens jun C

Madelief de Jong

Meisjes jun B

Marije Verstegen

Vrouwen senioren

Koen Dekker

Mannen senioren

Meer berichten