Rohda-aanvoerder Mitchell van Waveren maakt een Bodegraven-aanval onschadelijk.
Rohda-aanvoerder Mitchell van Waveren maakt een Bodegraven-aanval onschadelijk. Foto: Danny de Vries

Uitslagen voetbal

Sport Sport

Rohda'76 niet langs 9 spelers van Bodegraven

Bodegraven - Na het verlies en gelijke spel in het afgelopen seizoen, lukte het Rohda'76 ook nu niet om de volle winst te pakken tegen Bodegraven: 1-1.

Onder een aangenaam najaarszonnetje trad Rohda'76 in eigen omgeving aan tegen 'buur' Bodegraven. Een derby die veel toeschouwers naar De Broekvelden lokte. Die zagen de bezoekers al na 8 minuten de leiding nemen. Gerrit Hulters nam een afgeslagen bal direct op de pantoffel. Tot zijn eigen verbazing zag de Bodegraven-aanvaller de ogenschijnlijk houdbare bal onder het lichaam van doelman Nova Markarian het doel in rollen: 0-1.

De thuisclub wilde die zeperd wegpoetsen en zag na 20 minuten een kopbal van Jeroen Schouten op de paal belanden. De gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er ook. Aanvoerder Mitchell van Waveren mocht vanuit de eigen defensie opstomen en streepte vanaf zo'n 25 meter de 1-1 binnen. De eindstand, zo bleek later. Want nadat Mitchell van der Tier en Youri Voordouw bij de gasten na ruim een uur spelen met een rode kaart voortijdig konden douchen, wist Rohda'76 de numerieke meerderheid niet in winst om te zetten.

Komende zaterdag, 12 oktober, gaat Rohda'76 op bezoek bij Siveo'60. De wedstrijd in Zegveld begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Rohda-aanvoerder Mitchell van Waveren maakt een aanval van Bodegraven onschadelijk. Beeld: Danny de Vries

Dammenaren winnen spannende wedstrijd

Zwammerdam - In een spannende wedstrijd het de Damse voetballers gelukt om zaterdag van N.V.S.'48 te winnen. Zwammerdam startte de wedstrijd fel aanvallend, wat al snel resulteerde in de 1-0. In de 17e minuut volgde de gelijkmaker door middel van een strafschop. Na de thee was het Zwammerdam die weer de toon zette. Dit resulteerde in een 3-2 eindstand voor Zwammerdam. Wat ook opviel was dat de grasmat er schitterend bij lag door alle regen. Volgende week wacht er een zware wedstrijd voor de Dammenaren. Volgende week komt S.C.H.'44 uit Harmelen naar Zwammerdam. Zaterdag spelen de teams tegen elkaar om 14.30 uur.

Een mager puntje voor ESTO

Bodegraven - Hoeveel kansen heb je nodig om een wedstrijd te winnen? Een vraag die zondag viel na afloop van de wedstrijd tegen COAL. De scherpte voor het doel van de tegenstander was voor ESTO wel een dingetje na de 2-2 eindstand. Rvv COAL is een vereniging die precies 100 jaar geleden is opgericht door kolen- en havenarbeiders uit Katendrecht. Ze zijn gegroeid in het tribunerijke veld van Feijenoord aan de Rotterdamse Kromme zandweg. Anno 2019 stond er een ploeg op het veld die ongetwijfeld een afspiegeling was van de naoorlogse wijken rond het complex. Een ploeg met spelers die vanwege hun gemiddelde leeftijd, slim en handig met de mogelijkheden omging. Ook technisch vaardig was en steeds dreigend. ESTO zette daar bewegelijkheid, snelheid en helaas heel veel gemiste doelrijpe kansen tegenover. Het was na de aftrap wel even wennen in de estoverdediging. Dat resulteerde al in de zevende minuut in een 0-1 achterstand. Met nog veel tijd op de klok mocht dat overigens geen groot probleem zijn. Verdiend kopte, na een rebound van de Rotterdamse lat, in de 22e minuut Jesper den Besten de gelijkmaker binnen. Nog steeds moest ESTO wennen aan haar slimme tegenstander en dat resulteerde enige minuten later in een strafschop en gele kaart voor Tim van de Lagemaat. Een klein duwtje in de rug was de aanleiding. Met de strafschop pakte COAL de 2-1 voorsprong tot de rust. Daarna zette ESTO een tandje bij in snelheid van balbehandeling en ging de tong op de schoenen bij COAL. Het regende en regende. Water uit de hemel en kansen voor ESTO die niet werden verzilverd. Daar speelde doelman van COAL zeker een belangrijke rol in maar als het doel leeg is dan kan de bal er toch echt in. Good old Remi Hendriks bracht uiteindelijk in de 76e minuut de verlossing met een rake kopbal uit een voorzet van Wouter-Jan Bos, 2-2. Daarna bleef het regenen, ook kansen voor ESTO echter zonder resultaat. COAL rook tegen het einde van de wedstrijd nog mogelijkheden omdat ESTO enigszins inzakte. Donny Veenis moest zowaar nog een rol van belang spelen met uitstekend keeperswerk. De prima scheidsrechter liet niet te lang doorspelen. Als verzopen katten verlieten 22 spelers met de 3 scheidsen na een toch wel boeiende wedstrijd het veld. COAL tevreden en ESTO teleurgesteld. Dat was ook het geval bij de vele trouwe ESTOsupporters die de weersomstandigheden hadden getrotseerd. Volgende week komt Groeneweg op bezoek in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Tekst: Han Koevoets