Logo kobr.nl
Foto:

Rohda'76 op weg naar energieneutraal

  Sport

Bodegraven - Rohda'76 maakt al een poosje gebruik van haar gerenoveerde kunstgrasveld en de in oktober aangebrachte ledverlichting rond het veld, maar van een officiële ingebruikname was het nog niet gekomen. Dat gebeurde donderdagavond 7 november.

Met een druk op de knop door sportwethouder Dirk-Jan Knol, Rohda-voorzitter Arjan Griffioen en kantoordirecteur Rabobank Bodegraven Maurits Versteegh flitsten om 20.00 uur de nieuwe lampen aan. Vervolgens namen Knol en Arie Plomp, erelid van Rohda'76 en bestuurslid van de Buitensportvoorzieningen Bodegraven (BSV), de schop ter hand. Met het strooien van kurkkorrels in het doelgebied, markeerden de twee mannen de oplevering en ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld.

Voorzitter Griffioen bedankte de gemeente en de financiële weldoeners voor hun bijdragen. "We hebben inmiddels ook het enkel glas in de kantine vervangen door hoog rendementsglas. Die maatregelen zorgen voor een lagere energierekening en minder belasting van het milieu. De komende jaren gaan we nog verder aan de slag met een energiezuinige warmtevoorziening en zonnecollectoren op het dak van de kantine en de kleedkamers. Op die manier voorzien we straks in ons eigen energieverbruik."

Beeld: Danny de Vries

Meer berichten