Logo kobr.nl
Foto: Marijke Groot

Topzwemster Tes Schouten geeft clinic schoolslag

  Sport

Bodegraven - Afgelopen vrijdag was Tes Schouten bij haar voormalige zwemclub BZ&PC op bezoek voor een clinic schoolslag. Tes, nu 18 jaar oud, is als schoolslagspecialiste doorgestoten naar de Nederlandse top.

Ze woont en traint nu in Amsterdam, als zwemster van TeamNL. Ze gaat steeds sneller, zwemt internationale wedstrijden en heeft ondertussen zelfs het Nederlands record op de 100 meter schoolslag in handen.

Met veel zin keken de zwemmers van BZ&PC uit naar deze unieke training. Tes besteedde aandacht aan diverse technieken van beenslag, armslag, onderwaterfase en keerpunt. Eline (16) reageerde enthousiast: "Supergaaf dat Tes ons laat zien hoe het beter kan, hoe zij het doet. Ik heb weer nieuwe dingen geleerd waardoor ik verder kan trainen. Hopelijk ga ik er in de komende wedstrijden ook echt sneller door!"

Tegen het einde van de training dook Tes zelf ook nog in het water om de zwemmers te laten zien hoe je een 50 meter schoolslag sprint moet zwemmen. "Dat ging snel," vertelde de negenjarige Stijn. "Wat een kanjer is Tes, ik hoop dat ze volgend jaar ook met de Olympische Spelen mee mag doen!" Tenslotte ging Tes met iedereen die dat wilde op de foto en deelde handtekeningen uit.

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten