Afbeelding

Heren 1 neemt 3 punten mee uit IJmuiden

Sport

Bodegraven - Afgelopen zaterdag stond in IJmuiden de ontmoeting tussen BZ&PC Heren 1 en laagvlieger VZV op de planning.

Het krachtsverschil was in de eerste helft van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Met standen van 1-4 na de eerste periode en 3-9 halverwege was BZ het aan haar stand verplicht de avond met een flinke score af te sluiten.

In plaats van gas geven lieten de Bodegraafse heren echter de teugels vieren, tot groot ongenoegen van coach Herman van Tongerloo. De thuisploeg wist in het begin van de derde periode binnen 2 minuten 5 maal tot scoren te komen en bracht de stand terug naar 8-9. IJmuiden had nu voor het eerst het idee dat er iets te halen viel en zo ontstond er een ware wedstrijd.

Zo scherp als het spel van onze heren in de eerste helft was, is het hierna niet meer geworden, maar nadat Joey Schellingerhout eind derde periode de 11-13 wist binnen te schieten is de overwinning niet echt meer in gevaar geweest. Het suboptimale spel van de geel-blauwen was uiteindelijk voldoende om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Volgende week, zaterdag 7 december, speelt Heren 1 thuis de topper tegen Waterpolo Den Haag, de huidige nummer 2 van de competitie. Uiteraard zijn alle fans weer meer dan welkom om de Heren naar een overwinning te juichen. Dames 1 speelt om 19:05 in de Kuil tegen hekkensluiter Heerenveen, waarna Heren 1 de avond afsluit, beginnende om 20:25.

Doelpunten BZ&PC: Luke Rijnbeek 5, Joey Schellingerhout 4, Rick Sandifoort 3, Luca Groenendijk 3, Henk Suur 1, Rob Peek 1, René Peek 1.