Logo kobr.nl
Er waren 57 aanwezigen, van circa 35 verschillende organisaties en verenigingen binnen onze gemeente.
Er waren 57 aanwezigen, van circa 35 verschillende organisaties en verenigingen binnen onze gemeente. (Foto: Marijke Groot)

Ambities en ideeën besproken om meer inwoners in beweging te brengen

  Sport

Bodegraven-Reeuwijk - Maandagavond vond bij Rohda'76 een bijeenkomst plaats over de sportvisie van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wethouders Dirk-Jan Knol (sport) en Kees Oskam (gezondheid/sociaal domein) gingen in gesprek met sportverenigingen, sportscholen, fysiotherapeuten, scholen, buurtsportcoaches en maatschappelijke organisaties in gezondheid, zorg en welzijn over de vraag hoe we nog meer inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen laten sporten en bewegen. Er waren 57 aanwezigen, van circa 35 verschillende organisaties en verenigingen binnen onze gemeente.

Alle inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk moeten kunnen genieten van sporten en bewegen. Plezier in meedoen en een gezonde leefstijl staan daarbij centraal. De gemeente werkt aan een sportvisie en een lokaal sportakkoord voor de komende jaren. Daarbij gaat het om een gezonde leefstijl, vitale verenigingen en sportscholen, goede accommodaties, een beweegvriendelijke omgeving en een sportief en veilig sportklimaat. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over ambities en ideeën om nog meer inwoners van de gemeente in beweging te brengen. Ook werd geïnventariseerd welke drempels en knelpunten er zijn en hoe die samen kunnen worden opgelost.

De avond werd geopend door handbiker en triatleet Jetze Plat. De topsporter uit Vrouwenakker behaalde op de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro een gouden en bronzen medaille. Sinds maart is hij houder van het werelduurrecord op de handbike. Hij vertelde een persoonlijk verhaal over de kracht van sport en bewegen.

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten