VSTS laat Dames 2 van Inter Rijswijk kansloos

Sport

Bodegraven - De laatste wedstrijd van het jaar speelden de dames van VSTS thuis tegen het 2e team van Inter Rijswijk. Ook deze wedstrijd was Marianne Polderdijk nog geblesseerd en werd vervangen door Carolien Verleun uit Dames 2. Vanuit Dames 5 was Wendy Beukeboom als 3e midden bij het team.

Coach Dennis Strang begon met Karin van Rijn als libero, Judith Terpstra als spelverdeler, Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer-lopers, Fleur van der Laan en Carolien Verleun als middens en Elvira Duiven als diagonaal.

De eerste set ging lang gelijk op. De Bodegraafse dames hadden in het begin moeite met de diepe sprongservices van Inter Rijswijk. Libero Van Rijn zette de passinglijnen iets anders uit en de dames kregen daardoor meer grip op de service van Rijswijk. Aan het einde van de set kwam Donna Sluijs het veld in om de set met een paar mooie knallen af te maken, 25-21.

Set 2 werd gestart met dezelfde 7 speelsters. Vanaf het begin werd de druk gezet op de Rijswijkse dames met de service. Van Rijn zette de lijnen uit in de passing en verdediging en Duiven sloeg de ballen hard in. Het team van coach Strang liep steeds verder uit. De coach van Rijswijk probeerde met rigoureuze wissels het tij te keren. De dames van VSTS moesten even schakelen maar uiteindelijk werd de set makkelijk binnen gehaald met mooie, harde en geplaatste aanvallen, 25-16.

Set 3 startte Inter Rijswijk vol enthousiasme. Een goede serviceserie en met een alles-of-niets spel pakte voor VSTS niet goed uit en al snel werd tegen een ruime achterstand aangekeken, 9-2. Duiven had een super service-serie en bracht de dames uit Bodegraven weer langszij. Deze set werd mooi uitgespeeld, Terpstra kon de aanvallers prima bedienen en Van der Lecq scoorde met mooie aanvallen, 25-20.

De wedstrijd was binnen maar gretig als altijd, wilde het team ook dat laatste puntje binnen halen.

Van den Heuvel startte met een mooie serviceserie, Verleun en Van der Laan zette het blok prima neer en scoorde met mooie aanvallen. Het verzet van Rijswijk was gebroken en de VSTS kon de wedstrijd rustig uitspelen, 25-18.

Een goede overwinning in de laatste wedstrijd van 2019. Halverwege de competitie staat het team op een mooie 5e plaats. In het nieuwe jaar start VSTS Dames 1 op 11 januari met een uitwedstrijd in Zevenhuizen tegen ZVH de huidige nummer 3. Alle supporters en sponsoren bedankt en namens het team fijne feestdagen en tot volgend jaar!