Voetbal Bodegraven week 8

Sport

Rohda'76 laat winst glippen

BODEGRAVEN - De strijd tussen de middenmoters Rohda'76 (negende) en NSV'46 (zevende) eindigde onbeslist: 1-1. Met net iets meer fortuin hadden de Bodegravers de volle winst op sportpark De Broekvelden gehouden, want de thuisclub mocht zich beroepen op de betere doelkansen.

Met een brilstand zochten de twee ploegen halverwege de wedstrijd de kleedkamer op. Het kwartiertje rust deed de ploeg van Willem van Vegten goed. Via Joppe van Veldhuizen nam Rohda'76 de leiding: 1-0. De krappe marge kon de thuisploeg niet vasthouden, want in het laatste wedstrijddeel kwamen de gasten toch nog langszij: 1-1. Komende zaterdag 22 februari haalt Rohda'76 het eerder afgelaste thuisduel met Linschoten in. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Gelijkspel voor Zwammerdam

ZWAMMERDAM - Afgelopen weekend speelde VV Zwammerdam thuis tegen VEP.

De wedstrijd startte met verwarring bij de Damse defensie. Dit resulteerde in een 0-1 achterstand. Daarna ging Zwammerdam op zoek naar de goal door slimme uitvallen, maar dat was moeilijk. VEP ging erg in de verdediging. Beide teams konden het verschil niet maken tot de laatste vier minuten aanbraken. Een verdediger van VEP raakte de bal met de hand in het zestienmetergebied. Deze strafschol werd prachtig ingeschoten, 1-1. Vervolgens scoorde Van Vliet de 1-2. Zammerdam dacht dat de wedstrijd gespeeld was, maar een scherp genomen hoekschop verdween in het doel van Zwammerdam, 2-2. Zo bleef de club achter met 1 punt.

De komende twee weken heeft het eerste geen wedstrijd op zaterdag, wel op dinsdag 25 februari om 20.00 uur thuis tegen Moerkapelle.