Waterpolo dames wint weer en heren kunnen geen stunt uithalen

Sport

Dames 1 teleurstelling te boven en wint weer

Na een aantal donkere en onstuimige weekenden hebben de dames van BZ&PC weer laten zien wat ze waard zijn. In de uitwedstrijd tegen EZC in Enschede wisten zij met 12-14 te winnen. Dat wedstrijden in het Oosten van het land lastiger zijn dan elders werd ook afgelopen zaterdag eens te meer bevestigd. De dames achter de jurytafel namen voor aanvang nog snel even de spelregels door en pas tegen het einde van de eerste periode hadden zij door waar het witte en blauwe knopje op de schotklok voor dienden. Er wordt toch al vanaf het begin van het seizoen met een 20- en 30 seconden klok gespeeld, maar dit brengt soms toch nog wat problemen met zich mee.

Met het gemis van wat vakantiegangers en geblesseerden begon BZ&PC de wedstrijd matig. In plaats van mooi uitgespeelde kansen goed hard af te ronden werd met boogjes geprobeerd de Enschedese keepster te passeren. Helaas werden paal en lat geraakt, waar aan de andere kant de ballen er wel in gingen waardoor constant de achtervolging moest worden ingezet. Vanaf de 9-8 in de derde periode wisten Melissa Dongelmans en drie achtereenvolgende doelpunten van Suzan Kaynar voor de tweede keer in de wedstrijd een kleine voorsprong van 10-11 op het scorebord te brengen. Hierna verscheen de 10-12 op het scorebord na een prachtige contra-aanval, echter werd de stand weer teruggedraaid. De jurytafel verzuimde weer de schotklok op de juiste tijd te zetten, waarna de scheidsrechter een hoofdrekenfoutje maakte en had besloten de man meer van EZC na 11 seconden af te blazen. Gevolg was dat de thuisploeg de man meer mocht overspelen en de stand weer gelijk kwam.

In de slotfase zette de ploeg van interim coach Gaby de Wit-Hukker nog een tandje bij en sleepte de overwinning toch nog met 12-14 binnen. In deze 4e periode wist keepster Noah Boswinkel ook weer een belangrijke penalty te stoppen. De reactie van De Wit-Hukker na de wedstrijd: “Een wedstrijd ver buiten de Randstad blijft altijd spannend (neem de wedstrijd uit tegen Livo dit seizoen). Je merkt dat de arbitrage gewend is om een ander niveau te fluiten of jureren en daar hebben wij moeite mee. Maar we hebben het gister vooral onnodig spannend gehouden doordat we onze kansen niet afmaakten. Na wat vakanties en blessures zijn we komende week weer op sterkte om in een reeks thuiswedstrijden te laten zien dat we in de top 3 thuishoren!”

Assistent coach Jary Göbel: Helaas konden we vanwege blessures en vakanties niet compleet aantreden tegen Enschede. Ondanks dat het een lastige pot werd, hebben de meiden gewonnen met vechtlust en geduld. Ook daar groeien ze in, dat is mooi om te zien. Het is fijn dat we de aankomende 3 wedstrijden weer thuis spelen.”

Aankomend weekend opent dames 1 het thuisweekend van de selectie teams in de Kuil om 18.35 tegen Het Y uit Amsterdam. Ook heren 1 speelt tegen de Amsterdammers, daar gaat de bal om 19.55 het water in.

Periodestanden: 4-4; 3-2; 3-4; 2-4

Heren 1 kan geen stunt uithalen

De heren van Herman van Tongerloo hadden dit weekend de zware kluif van de nummer 1 in de competitie op hun bord. Thuis konden de mannen uit Bodegraven lang bijblijven, maar moesten ze het laatste part toch de 3 punten naar Amersfoort sturen. Dit keer speelden de mannen uit in Amersfoort. Op het grote 30 meter veld in de Amerena probeerden zij dit keer wel een stunt uit te halen!

Het eerste part was gelijk duidelijk dat BZ moest wennen aan het grote bad en de felle pressing van Amersfoort. Er stond dan ook binnen 4 minuten een 4-0 achterstand op het bord en een stunt leek gelijk wel heel ver weg. Gelukkig kon Luke Rijnbeek snel daarna de ban breken en de 4-1 op het bord neerzetten. Snel daarna bracht Amersfoort de 6-1 op het bord en waren de supporters al bang voor een grote uitslag. Gelukkig was daar “weer” Luke Rijnbeek met 2 goals en gingen de mannen van Herman van Tongerloo rusten met een 6-3 achterstand.

De 2e periode leek BZ iets meer wakker te zijn en stond er na een Mooie boogbal van Bjinse Bouma en een strakke bal van Luca Groenendijk een 7-5 stand op het bord en was BZ weer terug in de wedstrijd. Jammer genoeg werd Amersfoort toen weer wakker en scoorden ze snel 3x uit een contra om daarmee de stand weer een stuk ruimer te maken. Na een mooie aanval van BZ waar veel gebeurde was het Jari Krijgsman die de bal weer eens ouderwets snoeihard de kruising binnenschoot om de stand op 10-6 te zetten. Na nog een laatste goal van Amersfoort in deze periode was de stand 11-6 en stond BZ voor een moeilijke 2e helft.

De 3e periode leek BZ telkens terug te komen, maar was het elke keer Amersfoort dat de marge toch weer terugbracht naar 4 of 5 doelpunten. Ondanks mooie goals van Joey Schellingerhout, Luke Rijnbeek en Jari Krijgsman was het toch Amersfoort dat de laatste periode sterk eindigde en een 17-10 op het bord zette.

De laatste periode werd het grote bad en de fitheid van Amersfoort toch wel duidelijk. Amersfoort scoorde 3 snelle goals en BZ keek tegen een 19-10 achterstand aan. Bij BZ was het nu belangrijk om te laten zien dat ze tactisch stappen hebben gemaakt en dat deden ze dan ook met een time-out toen ze een manmeer mee kregen. BZ speelde deze manmeer uit het boekje uit en scoorde via René Peek een mooie goal. Nadat Amersfoort nog een keer scoorde kreeg BZ weer een manmeer en nam Herman weer een time-out. Ook deze manmeer werd heel goed uitgespeeld en via Henk Suur kwam de 20-12 op het bord. Dit was ook de einduitslag.

Volgend weekend speelt Heren 1 thuis tegen Het Y uit Amsterdam. Deze wedstrijd start om 19:50 en is een belangrijke stap voor BZ om die 4e plek veilig te kunnen stellen aan het einde van het seizoen.

Periodestanden: 6-3, 5-3, 5-4, 4-2

Advertentie

Categorieën