Afbeelding

Selectiespelers inspireren elkaar met ‘trainfies’

Sport

BODEGRAVEN - "Het leeft wel bij de spelers, die filmpjes," glundert Arjen Linstra. Rohda’s nieuwe trainer heeft het over de ‘homevideo’s’ die de selectiespelers van zichzelf maken.

Dat werkt als volgt: een speler laat in een kort filmpje zien wat hij doet om fit te blijven in coronatijd: duurlopen, intervaltraining, wielrennen, touwtje springen, opdrukken, jongleren, noem maar op. Aan het eind van het filmpje nomineert de betreffende speler een ploeggenoot die vervolgens op zijn beurt weer op beeld vastlegt hoe hij zijn lichaam ‘in shape’ houdt. De filmpjes verschijnen in de nieuw aangemaakte groepsapp van de selectie voor het seizoen 2020-2021. Bovendien vormt het beeldmateriaal een prima middel voor nieuwkomers om zich voor te stellen aan hun toekomstige teamgenoten.

Mitchell van Waveren maakte de eerste ‘trainfie’. Daarop zien we de Rohda-captain bezig aan een duurloop ter hoogte van het sportpark De Broekvelden, volgens Van Waveren "het mooiste voetbalcomplex van de regio". Linstra en Peter van Holstein, de nieuwe trainer van het tweede elftal, zijn enthousiast over deze geïmproviseerde presentatie. "Wij hopen dat de spelers elkaar aansteken om zo fit mogelijk aan de start van het nieuwe seizoen te staan.’’ Zelf werkt Linstra aan zijn fysieke fitheid door op de fiets naar zijn werk te gaan en te voetballen met zijn zoon.

Voor juni staat er voor de selectie nog een aantal veldtrainingen op het programma. Vanwege de coronacrisis is het nog niet zeker of die door mogen gaan.

Bekijk hier enkele trainfies:


Advertentie

Categorieën