Logo kobr.nl
Foto:

Roeiers en zeilers weer in actie

  Sport

REEUWIJK - Nu alle volwassenen weer mogen sporten worden de boten op de Roei & Zeilvereniging Gouda weer volop gebruikt.

Met verschillende aanpassingen, waarbij de 1,5 meter gerespecteerd wordt én met toestemming van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, wordt er weer volop geroeid en gezeild. Op Hemelvaartsdag is door de zeilers een zeilestafette gehouden. In de ochtend begon een zeiler met het optuigen van de boot en na een uur zeilen nam een volgende zeiler de boot over. Tussentijds werd de boot schoongemaakt, zodat het helemaal volgens het protocol liep en natuurlijk was er een coronaverantwoordelijke aanwezig. Er waren meerdere estafettes op het water, waarbij ook met gezinsleden gezeild kon worden. Hierdoor was het weer een levendig geheel op de plas en met het mooie weer was het extra genieten.

Ook voor de komende periode worden er creatieve dingen bedacht om te kunnen zeilen. De roeiers zijn met plezier aan het roeien in de vele éénpersoonsboten. Geleidelijk wordt er ook in meermansboten geroeid en zijn de roeicursussen weer in aangepaste vorm gestart.

Dankzij het mooie weer begint het ouderwets gezellig te worden bij Roei-en Zeilvereniging Gouda.

www.roeienzeil.nl

Meer berichten