Logo kobr.nl
Foto:

Zeilproeverij op 22 en 23 augustus

  Sport

REEUWIJK - Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus organiseert de Roei- en Zeilvereniging Gouda een kennismaking met zeilen in Centaurs en Randmeren (kielboten).

Deze zeilproeverij is ideaal voor mensen die altijd al hebben willen leren zeilen maar waarbij het er nooit van is gekomen. Dan is er nu in dit coronajaar een unieke kans!

Onder leiding van ervaren zeilers maken de deelnemers gedurende twee dagen kennis met de beginselen van het zeilen. Zij worden gekoppeld aan een ervaren zeiler die hen dit weekend laat proeven van de mooie zeilsport. Op zaterdag wordt gezeild tot 13.30 uur. Daarna is er ’s middags het coachzeilen. Coachzeilen vindt hele zeilseizoen plaats, ideaal voor nieuwe mensen. Bij coachzeilen helpen leden elkaar om hun zeilvaardigheden te vergroten. Als de boten opgeruimd zijn, wordt er op het terras met het mooiste uitzicht van de Reeuwijkse Plassen nog wat nagepraat. Op zondag wordt er gezeild van 10.00 uur tot 16.00 uur en afgesloten met een borrel om terug te kijken op een mooi weekend zeilen. Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de zeilsport én met Roei- en Zeilvereniging Gouda. De mensen die de smaak te pakken hebben gekregen, kunnen lid worden om te blijven zeilen. Diegenen kunnen instromen in de zomerinstructielessen en meedoen aan het coachzeilen op woensdagavond en zaterdagmiddag.

Aanmelden kan via www.roeienzeil.nl. Roei- en Zeilvereniging Gouda heeft voldoende zwemvesten.

Meer berichten