Logo kobr.nl
<p>Nieuwe damclub in Waarder.&nbsp;</p>

Nieuwe damclub in Waarder. 

(Foto: Beeld: Bianca van Rijn)

Start nieuwe damclub in Waarder

  Sport

WAARDER - Op dinsdag 6 oktober startte in Waarder een nieuwe damclub. Het initiatief voor deze damclub komt van het Huis van Alles in Waarder.

Al jarenlang geeft Hans de Knikker damlessen op de PWA-school in Waarder. Veel Waarderse kinderen hebben daar van hem leren dammen. Het is dan ook niet toevallig dat de vrijwilligers van het Huis van Alles bij Hans aanklopten met de vraag of hij het zag zitten om meer damactiviteiten in het dorp te verzorgen. De gesprekken hierover mondden uit in een nieuwe damclub. Op die club wordt getraind en natuurlijk ook partijen gespeeld. De trainingen zijn gevarieerd. Voorop staat dat je plezier in de damsport krijgt. Sport inderdaad, want dammen is veel meer dan een spelletje. Bij de training leer je tactieken waarmee je je tegenstander kan verslaan.

De club ging met zes jeugdleden van start. De locatie is het mooie gebouw van tennisvereniging Slagwaardig. Daar passen veel meer leden in dan zes, dus meer leden zijn welkom. Voor de jeugd start de damclub om 19.00 uur en om 20.00 uur voor volwassenen. Bij voorkeur even opgeven via waarder@huisvanalles.nl. De kosten bedragen 1,50 euro, contant per keer. Of een jaarlijkse contributie van 55 euro per jaar.

De nieuwe damclub heeft ook al een damtoernooi gepland. Op zaterdagmiddag 31 oktober zijn leden en niet-leden welkom op het eerste jeugddamtoernooi te Waarder.

Meer berichten