Afbeelding

Onderlinge wedstrijden bij HCRB

Sport Sport

Hockey

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Door de coronamaatregelen zijn sinds 14 oktober alle (hockey)competities stilgelegd. De jeugd mag nog wel sporten en ook onderlinge wedstrijdjes bij de jeugd zijn toegestaan. Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven heeft daarop een interne competitie opgezet om zo alle jeugdteams in het weekend toch wedstrijdjes te laten spelen.

Afgelopen weekend was al weer het tweede competitieweekend waarbij onder bijna zomerse omstandigheden gehockeyd kon worden door een groot deel van de jeugdteams. Zo had jongens D1 op het hoofdveld behoorlijk wat moeite met de goed spelende meisjes D1, meisjes B1 kon aardig weerstand bieden aan jongens B2 en verder speelde jongens A2 een leuke wedstrijd tegen meisjes A1. Op de andere velden werden ook diverse wedstrijdjes gespeeld tussen diverse jongere jeugdteams, waaronder meisjes D3 die tegen de meisjes D4 speelde. De allerjongste hockeyers, Kabouters (4 jaar) en Smurfen (5 jaar) worden niet vergeten en hebben hun wekelijkse trainingen op de zaterdagochtend.

De jeugdteams zijn heel enthousiast over de alternatieve competitie en over het feit dat ze toch wedstrijden kunnen spelen. Het spelen van jongens tegen meisjes wordt ook als heel zinvol beschouwd. Behalve dat jongens en meisjes het heel interessant vinden om tegen elkaar te spelen, hebben zij ook vaak een hele andere speelwijze, wat voor beide teams leerzaam is. De jongens bleken in bijna alle onderlinge wedstrijden sterker dan de meisjesteams, maar dat gold niet voor alle onderlinge partijtjes.

Door de verlenging van de overheidsmaatregelen verlengt HCRB de onderlinge competitie tot de kerstvakantie. Daarnaast gaat de club voor de jeugd specifieke trainingen organiseren om bepaalde technieken en tactieken te verbeteren. Aangezien de senioren voorlopig geen wedstrijden mogen spelen, is er nu ruimte op de velden op zondag voor deze trainingen en kunnen alle competitiewedstrijden op zaterdag plaatsvinden.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën