Foto:

Pokémons en unicorns op het hockeyveld

  Sport

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Door de aanhoudende coronamaatregelen wordt er geen competitiehockey meer opgestart dit seizoen. De jongste jeugd van Hockey Club Reeuwijk Bodegraven speelt daarom een toernooi tot aan het einde van het seizoen. De jongens spelen in vier teams in de Pokémonpoule en de zeven meisjesteams in de Unicornpoule.

Afgelopen weekend waren de eerste wedstrijden op zaterdagochtend. Het weer zat die ochtend mee. De kinderen ontvingen een Pokémon en unicorn armbandje en leverden hun tekening in voor de kleurwedstrijd. De coaches van de teams hadden hun best gedaan om hun outfit aan te passen aan het thema en er liepen unicorns met eenhoornjurkjes en regenboogbandjes en flink wat Pokémons rond.

De komende zaterdagen worden wedstrijden gespeeld tussen Mewtwo, Pikachu, Charmander en Sogaleo bij de jongens en Twinkle, Sparkle, Rainbow, Starlight, Sunshine, Glitter en Dashing bij de meiden.

De spelers moesten even wennen aan elkaar. De oudere spelers hebben meer ervaring en zijn al gewend om te spelen op een kwart veld. Al snel lukte het de meeste teams om goed samen te spelen en ook goed naar elkaar over te spelen en werd er menig doelpunt gemaakt. De komende 5 zaterdagen zullen deze wedstrijden plaats vinden tussen Mewtwo, Pikachu, Charmander en Sogaleo en de meisjesteams Twinkle, Sparkle, Rainbow, Starlight, Sunshine, Glitter en Dashing.

Voor de allerjongste hockeyers, de Kabouters (4 jaar) en Smurfen (5 jaar) gaan de trainingen op zaterdagochtend door. Voor alle jeugd zal er op zaterdagochtend 19 juni een feestelijke evenement plaats vinden als afsluiting van het seizoen.

Meer berichten