Foto:

Een vreugdevolle terugblik op de BoRe Route Spieren voor Spieren

  Sport

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Afgelopen maand is door de Buurtsportcoaches Vivian van den Herik en Pim Lokhoff van St. Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk (SenW) een route opgezet met een koppeling naar het goede doel Spieren voor Spieren.

De Buurtsportcoaches hebben in de maand mei de BoRe route uitgezet. Een tocht van 30 kilometer die zes dorpskernen binnen de gemeente passeerde. Lokale ondernemers fungeerden als stempelpost waardoor in elke kern een stempel behaald kon worden. De route heeft veel mensen in beweging gebracht op verschillende manieren. Zo is er hardgelopen, gefietst en gewandeld. Naast de oproep om op een gezellige manier in beweging te komen is er ook aandacht gevraagd voor het goede doel Spieren voor Spieren. Het streven om een bedrag van 450 euro op te halen is bereikt en zelfs overstegen. Een zeer positieve ervaring volgens de Buurtsportcoaches.

“Deze manier van mensen in beweging brengen is echt geweldig,” aldus Buurtsportcoach Pim Lokhoff. De Buurtsportcoach kijkt met veel vreugde terug op het verloop van de BoRe route en de enthousiaste deelname van de inwoners. Naast de deelname is er ook flink wat gedoneerd, met in het bijzonder Sportclub Reeuwijk. Deze hardlopers hebben de BoRe route in drie zaterdagen gelopen en daarbij 300 euro ingezameld! Voor Sport en Welzijn een mooie kers op de taart waardoor er meer is opgehaald dan verwacht.

Wat gaat er gebeuren met de donaties?
Nederland kent maar liefst 22.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. De stichting Spieren voor Spieren zet zich onder andere in door geld in te zamelen middels het opzetten van sportieve acties. Het gedoneerde geld zal worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek en goede behandelingen/zorg in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Een grote dankbaarheid voor lokale ondernemers
De soepele samenwerking met en de gastvrije houding van lokale ondernemers heeft ervoor gezorgd dat de route gerealiseerd kon worden. Een enorme dankbaarheid gaat uit naar: de PLUS in Waarder, kapsalon Pueblo 40 in Reeuwijk-Dorp, bloemenwinkel Blooms in Reeuwijk-Brug, de Dagwinkel in Nieuwerbrug, groenteboer John Groente en meer in Bodegraven en ICT 3Bruggen in Driebruggen.

Meer informatie over activiteiten van de Buurtsportcoaches zijn te vinden op www.senw-br.nl.

Meer berichten