Joey Schellingerhout te zien die een schot lost op het doel van De Zeeuwse Kust.
Joey Schellingerhout te zien die een schot lost op het doel van De Zeeuwse Kust.

BZ&PC heren 1 bereikt halve finale ManMeer Cup

Sport Sport

Bodegraven - Waterpolo

In een tot heden raar seizoen waar BZ&PC heren 1 nog maar weinig wedstrijden heeft kunnen spelen, is er zondag een flink succes behaald. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo won overtuigend in de kwartfinale van de ManMeer Cup van ZPC De Zeeuwse Kust. In een degelijke wedstrijd werd met 10-3 gewonnen.

Duidelijk was te zien dat het ritme van wedstrijden ontbrak. De laatste wedstrijd was begin februari. De komende weken gaat het ritme weer gevonden worden doordat de ploeg weer wekelijks gaat spelen. Sommige weken zelfs 2x per week daar doordeweeks wedstrijden worden in gehaald. 

Na eerdere overwinningen in de ManMeer Cup werd zondag dus ook de Zeeuwse Kust verslagen. De Bodegravers speelde met name verdedigend sterk. Aanvallend was het niet sprankelend. Voldoende kansen werden gecreëerd, maar de afwerking liet te wensen over. Typerend was het missen van twee strafworpen. Ondanks dat werd het toch een eenvoudige overwinning. Tot in de 2e periode was het nog enigszins spannend daar lang de 3-1 op het scorebord stond. Na de 4-1 en 5-1 knakte er iets bij de gasten. BZ&PC liep daarna zonder dus groots te spelen uit naar uiteindelijk 10-3.

De komende week vindt de loting voor de halve finale plaats. Deze vindt in het weekend van 19/20 maart 2022 plaats.

De heren spelen sowieso de volgende thuis wedstrijd in de competitie op zaterdag 26 maart 2022. De Bodegravers staan 5e maar wel met 3 wedstrijden minder gespeeld.

Doelpunten BZ&PC
Luke Rijnbeek 4x, Luca Groenendijk 2x, Henk Suur, Rick Sandifort, Joey Schellingerhout en Rob Peek

Advertentie

Categorieën