Afbeelding
Foto:

Buurtsportcoach begeleidt 55-plussers in beweegtuin De Spil

Sport Sport

Sinds kort is Lisette Verleun, buurtsportcoach in Bodegraven-Reeuwijk, op donderdag in de beweegtuin van De Spil in Reeuwijk te vinden. Haar doel is om iedereen in de gemeente aan het bewegen te krijgen en te houden.

Lisette Verleun werkt daar momenteel met een enthousiaste en fanatieke groep 55-plussers. De deelnemers maken graag een babbeltje. Maar als om 10.45 uur iedereen naar de beweegtoestellen toeloopt, wordt men fanatiek. Lisette Verleun biedt de oefeningen breed aan. “Daar bedoel ik mee dat als een deelnemer de beenoefening bijvoorbeeld niet kan doen, ik een alternatieve armoefening aanbied. We bieden dus eigenlijk oefeningen op maat aan. En de deelnemers kunnen het zo moeilijk maken als ze zelf willen. Heb je een keer een slechte dag? Doe het dan rustiger aan. Wil je fanatiek aan de slag? Gewoon doen.”

Tijdens pandemie de ideale sport
“Wat ik zo fijn vind aan de beweegtuin is dat de toestellen breed opgesteld staan in de tuin. We hebben dus ruimte zat om met elkaar te werken. In coronatijd is dat een groot pluspunt. En het is natuurlijk in de buitenlucht. Het is een veilige manier van bewegen in deze vreemde tijden,” aldus de buurtsportcoach. En als het buiten regent, wijkt de groep uit naar een zaal in De Spil. Daar is voldoende ruimte om op afstand van elkaar de oefeningen te doen.

Meer ouderen zouden eigenlijk mee moeten doen in de beweegtuin. Lisette Verleun geeft aan dat bewegen goed is voor lichaam en geest. “Het is niet alleen goed voor hart en bloedvaten, je blijft er ook soepeler door en behoudt je kracht. Daarnaast speelt het sociale aspect mee. Een praatje voor en na de les is toch altijd gezellig.”

Beweeg mee

U bent elke donderdag om 10.45 uur van harte welkom in de beweegtuin. U kunt de beweegtuin bereiken via de brug aan de Dunantlaan of via dienstencentrum De Spil. Meer informatie over de beweegtuin kunt u vinden op de website van De Spil (https://despil-reeuwijk.nl/). “Iedereen kan meedoen. Van ‘jong’ tot oud. Echt iedereen is welkom.”, aldus de deelnemers.

Advertentie

Categorieën