van links naar rechts: Lisette Bakker (Team Sportservice Krimpenerwaard), Miranda van de Stadt (Sportstichting Zuidplas), Nieske Spears (sporter), Kim Disco (Sport.Gouda) en Lisette Verleun (Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk).
van links naar rechts: Lisette Bakker (Team Sportservice Krimpenerwaard), Miranda van de Stadt (Sportstichting Zuidplas), Nieske Spears (sporter), Kim Disco (Sport.Gouda) en Lisette Verleun (Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk).

Maak je sportambities waar met de Uniek Sporten hulpmiddelen Uitleen

Sport Sport

Vanaf 21 maart kan iedere inwoner van Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk met een fysieke beperking gebruik maken van de Uniek Sporten Uitleen.

Sporten en bewegen houd je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking, binnen de deelnemende gemeentes, sporthulpmiddelen kunnen uitproberen.

Werkwijze
Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel, het gebruik ervan en het wordt afgesteld op je persoonlijke wensen. Ook is er tijdens de uitleenperiode technische service en onderhoud beschikbaar. Als het nodig is wordt jouw hulpmiddel zelfs afgeleverd op locatie. Er zitten geen kosten verbonden aan deze dienst! Het hulpmiddel leen je voor minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode krijg je een goed beeld van welke sport bij jou past.

De drempel zo laag mogelijk houden
In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt de Uniek Sporten Uitleen mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Sportakkoord van de gemeente.  

Dirk-Jan Knol, wethouder van Bodegraven-Reeuwijk: “We streven als gemeente naar een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Hopelijk kunnen we nu nog meer mensen bereiken en actief laten sporten. Dat is goed voor de integratie, de lichamelijke en ook voor de geestelijke gezondheid!”

Vanaf 21 maart is Uniek Sporten uitleen voor in ieder geval drie jaar beschikbaar in de regio. De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. Dit initiatief is gecoördineerd door Team Sportservice Zuid-Holland. Wil je meer informatie over Uniek Sporten Uitleen? Ga dan naar www.unieksporten.nl/uitleen.

Nieske kan weer sporten
Nieske is altijd erg sportief geweest. Door hardlopen, skeeleren en paardrijden was ze fysiek bezig en kon ze zich van stress te ontnemen. Tot ze 3,5 jaar geleden een ongeluk kreeg. Sindsdien kan ze niet meer lopen en gebruikt ze in het dagelijks leven een knee scooter. Tijdens haar revalidatie maakte ze kennis met rolstoelbasketbal en frame running. Voor beide sporten heb je hulpmiddelen nodig en dat is waar de uitleen van Uniek Sporten haar bij helpt. “Het sporten doet zowel mentaal als fysiek veel voor me. Ik word heel blij van een potje basketbal en het samen trainen. En afgelopen zaterdag heb ik met de trainers van AV’47 2,5 kilometer hardgelopen met het running frame. Supergaaf! Ik ben echt trots op mezelf!”