Wessel Sterk schildert met zijn omhaal de 1-0 op het scorebord. Beeld: Don van der Meer
Wessel Sterk schildert met zijn omhaal de 1-0 op het scorebord. Beeld: Don van der Meer

Rohda’76 sterkste in derby

Sport Sport

BODEGRAVEN - Zonder zelf tot oogstrelend voetbal te komen won Rohda’76 thuis verdiend met 2-0 van het Driebrugse WDS. Wessel Sterk opende na een krap kwartier met een prachtige omhaal de score. Even later had Jeroen Schouten de 2-0 op zijn schoen, maar die trof van dichtbij slechts de lat. De verdubbeling van de score kreeg pas na de rust gestalte. Uit een vlot lopende aanval wist Jorg Schreuder na enig heen en weer getik voor het doel de bal de juiste richting mee te geven. Beeld: Don van der Meer

Even later had Jeroen Schouten de 2-0 op zijn schoen, maar die trof van dichtbij slechts de lat.

“Het enige dat ik mijn spelers kan verwijten, is dat ze niet meer doelpunten hebben gemaakt”, vond trainer Arjen Linstra na afloop. Daar had de oefenmeester wel een punt. Bij rust ging de thuisclub weliswaar met 1-0 aan de leiding, maar voor hetzelfde geld had zijn team halverwege het streektreffen de gasten al op ruimere afstand gezet. Nu bleef het bij een fraaie treffer van Wessel Sterk. Die wist na een krap kwartier met een prachtige omhaal de score te openen: 1-0. Even later had Jeroen Schouten de 2-0 op zijn schoen, maar die trof van dichtbij slechts de lat.

Verdubbeling

De verdubbeling van de score kreeg pas tien minuten na de rust gestalte. Uit een vlot lopende aanval van de blauwwitten wist Jorg Schreuder na enig heen en weer getik voor het doel de bal de juiste richting mee te geven: 2-0. Daarna had de marge hoger uit kunnen vallen, maar het vinden van het net bleek een te grote opgave.

De verdiende driepunter werd overschaduwd door het uitvallen van Steven Holthuijsen. De robuuste verdediger moest na een forse tackle op zijn enkel hinkend het veld verlaten.