Logo kobr.nl
Foto:

Superverse melk van Meelkveebedrijf Oostdam verkrijgbaar bij Jumbo Langerak

  Zakelijk

BODEGRAVEN – Melkveebedrijf Oostdam produceert sinds deze week melk onder eigen label – ‘Zuivel van Oostdam’ – speciaal voor de regio Bodegraven en het Groene Hart. Vanaf deze week is de superverse melk verkrijgbaar bik Jumbo Langerak in Bodegraven.

Met dit eigen label speelt de familie Oostdam in op de vraag van de consument naar lokale, natuurlijke producten en de wens van regionale ondernemers naar meer onderscheid in het zuivelschap. Zuivel van Oostdam is direct, eerlijk en puur. De melk gaat rechtstreeks van de familieboerderij naar het schap – zonder tussenkomst van een grote zuivelfabriek.

Rechtstreeks naar lokale afnemers

De familie Oostdam verwerkt zelf melk op hun boerderij in Bodegraven, met een geavanceerde minimelkfabriek op het erf. Direct na het melken wordt de melk verwerkt en verpakt. Vervolgens gaan de flessen – herkenbaar aan het blauwe etiket met witte koe en grasrijke achtergrond – van de boerderij rechtstreeks naar lokale afnemers in de regio. De melk en room wordt gebruikt bij het maken van ijs van de Zoete Inval en de melk wordt gebruikt in de producten van Brood&Ko. NIEUW: Vanaf deze week is de melk verkrijgbaar bij Jumbo Langerak in Bodegraven. Meer verkooppunten volgen snel, verwacht de familie. Yvonne Oostdam vertelt: “Deze melk gaat dus niet naar een grote zuivelfabriek wat enorm scheelt qua transport. Daarnaast wordt de melk niet vermengd met melk van andere boerderijen. We voegen er niets aan toe en halen er niets uit, alleen de halfromige melk is voor een deel ontroomd.” Jorden Oostdam vult aan: “De melk kan al binnen een dag na het melken bij de consument op tafel staan. Dat duurt normaal gesproken een week. Onze melk is dus heel vers én dat proef je; een unieke, pure, romige smaak.”

Mijn Melk

Zuivel van Oostdam maakt deel uit van het initiatief Mijn Melk. Mijn Melk is een platform voor boeren die hart hebben voor koe, natuur en mens. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk – de “Mijn Melk-makers” – verwerken de melk zelf. De rijke, pure en volle smaak van de melk kan per week en per boerderij verschillen; de genen van de koe, het seizoen en de voeding van de dames bepalen de smaak. De verwerking van de melk vindt plaats met behulp van de Lely Orbiter. Deze geavanceerde minimelkfabriek op het erf is direct gekoppeld aan een (of meerdere) melkrobots, de Lely Astronaut, die het voor de koeien mogelijk maakt om zelf te beslissen wanneer ze gemolken worden. Hier worden de koeien rustiger van waardoor iedere koe haar eigen natuurlijke ritme kan volgen. Yvonne: “Mijn Melk brengt consument en producent dichter bij elkaar. Zo krijgen wij de kans om ons verhaal te vertellen, de productieketen in te korten en waarde toe te voegen voor de lokale ondernemer en de consument.”

Trend naar lokaal

“Wij hebben gemerkt dat consumenten vaker willen weten waar hun voedsel vandaan komt”, vertelt Jorden. “Consumenten vinden duurzaamheid, dierenwelzijn en gezondheid steeds belangrijker en kiezen daarom eerder voor kleine merken en natuurlijke, onbewerkte producten – uit de buurt. Onze superverse en smaakvolle zuivel is lokaal geproduceerd, sluit perfect aan op de wensen van de consument en zorgt voor onderscheid in het schap.”

<kader?>

Over familie Oostdam

Yvonne en Jorden Oostdam wonen samen met hun vier kinderen in Bodegraven. Hier runnen zij al meer dan twintig jaar een melkveebedrijf. Het motto van de boerenfamilie is ‘lang leve de koe’. Hun koeien mogen gaan en staan waar ze willen. In een grote open serrestal of buiten – als het weer het toelaat. Deze optimale leefomstandigheden voor de koe zorgen voor heerlijke melk die direct na het melken verwerkt wordt. Superverse melk, lokaal geproduceerd.

Meer berichten