Logo kobr.nl

Doorstart Kramer Uitvaartzorg

  Zakelijk

REGIO - De overname van Kramer Uitvaartzorg door Nico en Mariëtte Soek betekent de doorstart voor dit gerenommeerde bedrijf in het Groene Hart.

Kramer Begrafenissen werd bijna 70 jaar geleden opgericht in Boskoop door Jan Kramer en in 1973 voortgezet door zoon Reinier. In 1979 vestigde Kramer zich in Alphen aan de Rijn (Prins Hendrikstraat), waar een uitvaartcentrum werd ingericht van waaruit duizenden uitvaarten werden verzorgd. Wegens behoefte aan meer ruimte werd in 1995 de Salvatorikerk gekocht en ontstond Uitvaartcentrum Alphen aan de Rijn, naast de kerk aan de Ambonstraat. In 2018 verhuisde het bedrijf naar de Nassaustraat. Hoewel de onderneming volledig tegemoet kwam aan de eisen van de gemeente, waren de bewoners in de directe omgeving, niet blij met de komst van een uitvaartcentrum. Een uitvaartonderneming tussen de huizen, een woonerf en een kinderspeelplaats leidde tot protesten. Het vijfjarige huurcontract kon niet verbroken worden, aldus de Alphense wethouder die op zoek ging naar een structurele oplossing. Het faillissement van Kramer heeft nu het huurcontract doorbroken en ter geruststelling van de buurtbewoners, komt er niet opnieuw een uitvaartcentrum in hun straat.

Nico en Mariëtte Soek zijn de nieuwe eigenaren. Zij zijn 24 uur bereikbaar en beschikbaar. Met Arum Uitvaartzorg hebben zij veel ervaring opgedaan en zijn beiden bekend met de mogelijkheden in Alphen aan de Rijn en de brede regio. De naam Kramer Uitvaartzorg blijft bestaan en afgelopen weken is hard gewerkt aan de vernieuwing van de website (www.krameruitvaartzorg.nl).

De nieuwe eigenaren: “De periode van overlijden is onvergetelijk. Wij zijn dankbaar dat wij families op deze momenten bij mogen staan. Samen met hen bespreken we alle stappen die bij een uitvaart horen, inclusief alle keuze mogelijkheden. Het resultaat is een uitvaart die precies past bij de overledene en de nabestaanden. Een dierbare herinnering voor het leven.”

Meer berichten