Foto:
Gesponsord

‘Elk product moet ik ook in mijn eigen huis willen hebben’

  Zakelijk

Een jaar geleden begon Sorub Gaind zijn filiaal Belisol Gouda met een volledig kaal pand en vol magazijn op bedrijventerrein Reeuwijkse Poort. Stapje voor stapje werd de showroom ingericht, maar het was zo druk dat Sorub en zijn medewerkers er bijna niet aan toekwamen. “En de klanten gaan natuurlijk voor!”

Al veertien jaar zit Sorub Gaind (33) in de kozijnenbusiness. Vorig jaar kreeg hij de kans om een eigen filiaal van Belisol te beginnen, een franchise voor kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen. Sorub greep die kans met beide handen aan. “Ik ben begonnen als verkoper bij Belisol en werkte me op tot filiaalmanager, maar ik zat niet lekker in die rol. Klanten staan voor mij volledig op de eerste plaats. Dat was niet zo op de vestiging waar ik werkte en ik werd daar letterlijk ziek van. Delen van de linkerkant van mijn lichaam wilden niet meer functioneren.” Sorub herstelde en startte Belisol Gouda samen met Peter van Balen. Nu Peter steeds meer het gezicht wordt van de tv-programma’s ‘Uitstel van Executie’ en ‘Kopen zonder kijken’, neemt Sorub de dagelijkse leiding van Belisol Gouda op zich. Hij heeft de service eindelijk in eigen hand. “Ik kan klanten blij maken zoals ik wil, recht maken wat krom is. En het werkt. We behoren tot de snelst groeiende zaken van de tachtig showrooms van Belisol.”

Renoveren en licht creëren
De meeste klanten kloppen bij Belisol Gouda aan voor de vernieuwing van verouderde kozijnen of deuren. Er is van alles mogelijk: van heel klassiek met de kleur van eikenhout en glas-in-loodramen tot strak aluminium met glanzende coating. Werkelijk alle onderdelen kun je zelf samenstellen. “Profielen, modellen, kleuren, materialen, isolatiewaarden… Elk detail kan worden aangepast. Voor de deuren hebben we zelfs een digitale simulator. We hebben boeken vol foto’s van wat we voor verschillende deuren hebben geplaatst, maar met de simulator kun je jouw eigen deur samenstellen en gelijk voor je zien.”

Als klanten niet komen voor renovatie, zijn ze doorgaans op zoek naar een manier om meer licht in hun woning te krijgen. “We zien dat vooral bij de klassieke doorzonwoningen. Die hebben in de achtermuur vaak een raam met verwarming eronder, deur naar de tuin en nog een stuk muur. Als je daar één grote schuifpui van maakt, creëer je enorm veel ruimte en licht. Het is prachtig om te zien hoe blij mensen daarvan worden.”

Belangrijke keuze
Nieuwe deuren, schuifpuien, dakkapellen of kozijnen zijn kostbaar. Dat maakt het een belangrijke aankoop, die mensen vaak maar één of twee keer in hun leven doen. Sorub is vereerd dat zijn zaak bij zo’n belangrijke keuze het advies mag geven. “Kozijnen en deuren maken de woning. Ze bepalen de uitstraling van een huis en een klant kijkt er elke dag van zijn leven tegenaan. Dan moet het wel goed worden gedaan.”

Actie
Om een succesvol eerste jaar te vieren geeft Belisol Gouda van 14 t/m 31 december 21% eindejaarskorting op alle kozijnen en deuren. En als toegift krijgt u er een kerstpakket bij ter waarde van 150 euro. Maak een afspraak via belisol.nl of kom langs in de showroom op Reeuwijkse Poort 301 te Reeuwijk.

Van A tot Z
1. Belisol-adviseur kijkt op locatie naar de mogelijkheden
2. Klant kiest in de showroom de ‘look en feel’
3. Product wordt tot de millimeter nauwkeurig ingemeten
4. Monteurs zetten de kozijnen, deur, schuifpui of dakkapel op zijn plaats
5. Nog vragen? Binnen 72 uur lossen we het op. U heeft 20 jaar garantie

Meer berichten