Stal de Groot, al 30 jaar dé pensionstal in Bodegraven | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:
Bedrijfsberichten

Stal de Groot, al 30 jaar dé pensionstal in Bodegraven

  Zakelijk

BODEGRAVEN - Stal De Groot opende in 1990 haar staldeuren voor pensionklanten en sindsdien heeft de familie De Groot niet stilgezeten! Wat begon als een kleinschalige pensionstal is inmiddels uitgegroeid tot een complete trainingsstal waar menig sport- en recreatieruiter zijn of haar paardenhart kan ophalen.

Stal De Groot beschikt over alle faciliteiten die een ruiter maar kan wensen. Maar naast alle luxe die de faciliteiten kunnen bieden, staat het welzijn van de paarden op de eerste plaats. Zo beschikt de stal onder andere over ruime, lichte boxen met (buiten)luiken zodat de paarden, die van nature nieuwsgierig zijn, kunnen zien wat er zich op het erf allemaal afspeelt. Hester de Groot, dagelijkse leiding Stal de Groot: “Drie jaar geleden hebben wij er voor gekozen een aantal boxen van 3 x 3 meter, om te bouwen naar 3 x 4 meter. Hiervoor moesten wij afschalen, maar wij vinden het belangrijk dat met name grotere paarden de ruimte hebben om lekker te kunnen liggen in hun box.”

Normaliter worden er door het jaar heen leuke activiteiten georganiseerd zoals dressuur- en springclinics van bekende ruiters, barbecue- of fondue-avonden voor de klanten van de stal en is er zelfs in 2019 een benefietdag georganiseerd ‘Hart voor Huntington’ waarbij bijna 8.000 is opgehaald voor de ziekte van Huntington. Hester: “Helaas mochten wij afgelopen jaar wegens de coronamaatregelen niets organiseren, maar we zitten barstensvol leuke ideeën en hopen dat we dit jaar wel het een en ander mogen organiseren.”

www.staldegroot.nl

Meer berichten