Ferm Werk opent eigen Jobcenter | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Bedrijfsberichten

Ferm Werk opent eigen Jobcenter

  Zakelijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Ferm Werk zoekt naar de beste match tussen werkgevers en werkzoekenden die een beroep doen op de participatiewet. Het doel van Ferm Werk is zoveel mogelijk mensen uit deze doelgroep aan een baan helpen in de regio. Daarbij gaat het niet om kort en snel succes, maar om een langdurige arbeidsrelatie. Het vinden van (passend) werk is niet voor iedereen even makkelijk, zeker niet voor mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een speciaal oog voor deze groep mensen startte Ferm Werk per 1 maart een eigen Jobcenter.

Trainen van de juiste vaardigheden
Cliënten van Ferm Werk nemen twee keer per week deel aan een bijeenkomst die geleid wordt door een trainer, totdat ze betaald werk hebben gevonden. De accountmanagers en consulenten van Ferm Werk zijn nauw betrokken bij het hele proces. Zo wordt de kans op (passend) werk voor alle deelnemers maximaal benut. Deelnemers leren onder andere hoe ze zichzelf moeten presenteren en hoe ze een goed cv opstellen. Ook bedrijven uit de regio spelen een belangrijke rol. Zo kunnen deze bedrijven hun vacatures aanmelden bij het Jobcenter, zodat deelnemers direct met hun opgedane kennis aan de slag kunnen met solliciteren.

Meedoen!
Ferm Werk brengt mens en werk samen vanuit een maatschappelijk perspectief (participatie), maar dat kan alleen als de match bedrijfseconomisch succesvol is. Met de opening van het Jobcenter wordt werkzoekenden een extra impuls geboden om, met de juiste begeleiding, hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten.

Het Jobcenter heeft een verplicht karakter (alleen voor niet-uitkeringsgerechtigden is deelname vrijblijvend). Kortom: training, kennis en advies komt van Ferm Werk, deelname en inzet komt van de cliënten.

Meer berichten