Logo kobr.nl

Nog onder indruk van All You Need Is Love verrassing

Waarder - Met een bijzondere ervaring rijker geniet Tineke van Veen nog van de bijzondere All You Need Is Love verrassing. Zij mocht daarbij een ritje maken met de speciale bus, die geliefden door heel Nederland bij hun verliefde wederhelft brengt. Het was Tineke's grote wens om die bus eens te besturen en deze wens werd onderdeel van het televisieprogramma.

Tineke van Veen uit Waarder heeft, voor verschillende vervoersmaatschappijen, de laatste tijd voor Connexxion, al zo'n vijf en twintig jaar achter het stuur van een personenbus gezeten. Jaren geleden heeft zij aan haar zus de wens verteld dat het best heel erg leuk zou zijn om ook eens de All You Need Is Love bus van Robbert ten Brink te rijden.

Haar zus woont in Tilburg, maar dat heeft haar niet tegengehouden, zonder dat Tineke dat te weten kwam, deze wens kenbaar te maken bij de organisatie van het programma. Met als resultaat dat 15 december de bewuste bus, met een groepje gasten van het programma, heel voorzichtig de Prins Bernhardstraat in Waarder kwam binnengereden. Heel voorzichtig, want het moest uiteraard een verrassing zijn. Om ervoor te zorgen dat Tineke dat moment thuis zou zijn, zijn er door haar dochter, haar zus en diverse anderen die allemaal in het complot zaten, heel wat smoezen verzonnen en verteld om dit zeker te stellen.

Wens in vervulling

De verrassing voor Tineke was dus groot toen er werd aangebeld en Robbert ten Brink met een cameraploeg voor de deur stond. Eenmaal binnen, zittend en pratend met Robbert op de bank werd haar duidelijk waar de voorgaande geheimzinnigheid en de smoezen voor hadden gediend. Tineke werd door Robbert mee naar buiten geloodst en mocht haar grote wens, het rijden van de grote All You Need Is Love bus, in vervulling laten gaan. Ze voegde de daad bij het woord en maakte de vaste chauffeur Peter direct kenbaar dat deze met de bus in de straat niet verder kon rijden, omdat een bepaalde bocht met dat gevaarte beslist onmogelijk te nemen zou zijn. Hij zou achteruit de straat weer moeten uitrijden. Die eer werd meteen aan Tineke gelaten; zij mocht plaatsnemen achter het stuur. Met ervaring werden de spiegels ingesteld en de bus werd kaarsrecht de Prins Bernhardstraat uitgereden.

Daarmee eindigde het avontuur voor Tineke nog niet. Met de bus werd de A12 opgegaan. Daar werd aan Tineke tijdens het rijden verteld dat ze bij het eerstvolgende benzine­station mocht stoppen en weer keurig thuis zou worden gebracht, maar intussen was het eerstvolgende benzinestation bij Bodegraven al gepasseerd, dus werd bij Gouda de afslag naar Rotterdam genomen en kon uiteinde­lijk bij Moordrecht de bestuurders­wisseling worden uitgevoerd. Het werd zo een onvergetelijke ervaring voor Tineke.

Tekst: Wim de Boevëre

Beeld: derden

Meer berichten