Afbeelding

Positief over nieuwbouw Verhoeff-Rollmanschool

Algemeen

Bodegraven - De herontwikkeling van het gebied rond het Dronenpark nadert stap voor stap z'n voltooiing. In de laatste fase van het masterplan voor de scholen zal in de komende tijd de nieuwbouw van de Verhoeff-Rollmanschool ter hand worden genomen. De nieuwbouw van de Willibrord-Milandschool en de Prinses Beatrixschool zijn in dit gebied al eerder gerealiseerd.

De leden van de Commissie Ruimte spraken hun waardering uit over het bouwplan en noemden het een mooie afronding van het stedenbouwkundig plan dat al in 2010 tot stand was gekomen. Waardering was er ook voor het duurzame karakter dat de nieuwbouw zal krijgen en het feit dat er, samen met het wijkteam, ook aandacht wordt besteed aan de herinrichting van de openbare ruimte.

Wethouder Jan Leendert van de Heuvel nam de complimenten voor het plan graag in ontvangst. Hij is blij met het positieve advies, omdat ook de buurt verlangt naar de afronding van de herinrichtingsprojecten. Op het gebied van duurzaamheid onderstreepte hij nog, wellicht ten overvloede, dat de school gasloos wordt gebouwd. Door de positieve houding van de commissie kan het voorstel om het bestemmingsplan voor dit gebied vast te stellen als hamerstuk naar de raad.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën