Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Pannenkoekendag wordt echt pannenkoekenfeest

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Nationale pannenkoekendag werd vorige week op veel basisscholen gevierd. Met wedstrijden, een bekende chef-kok voor de jurering, knutsel-/teken- of schrijfwedstrijd over het thema pannenkoeken en natuurlijk veel eetplezier van kinderen en familieleden.

Kinderen van groep 5 t/m 8 van de Pax Christischool konden dit jaar meedoen aan een heuse pannenkoekenbakwedstrijd. Zij leverden hun lekkerste zelfgemaakte pannenkoek op school in. Gert Blom, chef-kok van het Rotterdamse restaurant Amarone (één Michelin-ster) en oud-leerling van de Pax Christischool, proefde de pannenkoeken. Hij riep uiteindelijk de 11-jarige Mirthe van den Akker uit groep 8 uit tot beste pannenkoekenbakker van de Pax Christi. Zij ontving een fraaie pannenkoekenbokaal.

Verder was het voor leerlingen smullen van hun pannenkoeken met stroop of suiker. Ook papa's, mama's, broertjes en zusjes en opa en oma's waren van de partij. Het was weer gezellig druk. De Ouderraad van de Pax Christi organiseerde het pannenkoekenfeest dit jaar voor de vierde keer met hulp van de docenten en de vele ouders en grootouders die thuis de honderden pannenkoeken bakten.

Ook leerlingen van de Willibrordschool serveerden deze lekkernij met verve aan hun opa's en oma's, circa tachtig grootouders schoven aan. Het pannenkoekendiner werd door de kinderen van de Willibrordschool georganiseerd als bedankje voor alle geweldige grootouders. Het is bedoeld om hen in het zonnetje te zetten en te verwennen, omdat ze zo'n grote steun zijn voor de ouders en bijvoorbeeld veel oppassen. De ouderraad van de school heeft de avond in het leven geroepen: "Veel gezinnen zijn zeer dankbaar dat de grootouders er zijn om de kinderen op te vangen na school zodat ouders nog even kunnen doorwerken. Hoe leuk is het dat we de grootouders op deze manier kunnen bedanken!"

Voor deze speciale gelegenheid was de grote aula van de Willibrordschool omgetoverd tot heus restaurant. Het hooggeëerd publiek werd de hele avond geserveerd door kinderen uit alle groepen. De gasten werden flink in de watten gelegd en het ontbrak hen aan niets. De kinderen stonden de pannenkoeken zelf te bakken, onder begeleiding van de ouders en juffen. De kleine koks en obers lieten zich niet alleen van hun beste kant zien, ze waren ook helemaal in tenue met heuse koksmutsen en al.

Beeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën