Meelopen met Pelgrimstocht

Algemeen

Bodegraven - De Rotterdamse bisschop Mgr. J. van den Hende loopt zaterdag 24 maart een ochtend mee met de Pelgrimstocht Vastenactie. Die dag lopen de deelnemers van Woerden via Driebruggen en Sluipwijk naar Bodegraven. Deze etappe is onderdeel van een driedaagse Pelgrimstocht met als thema 'In het Groene Hart geraakt'.

Sinds 2011 organiseert Vastenactie jaarlijks een driedaagse pelgrimstocht in de Veertigdagentijd. Voor de deelnemers is deze pelgrimstocht een bezinningstocht ter voorbereiding van Pasen. Het is tevens een sponsortocht voor het centrale ontwikkelingsproject van de Vastenactie. Dat is dit jaar een armoedebestrijdingsprogramma in het Noorden van Zambia, waar ruim 15 % van de bevolking besmet is met HIV/Aids.

Dit jaar vindt de Pelgrimstocht plaats in het Groene Hart, in de driehoek Bodegraven-Noorden-Woerden. Op de eerste dag, donderdag 22 maart, lopen de deelnemers van Bodegraven via Nieuwkoop en de Lourdesgrot van Zevenhoven naar Noorden. Op vrijdag voert de tocht van Noorden via Woerdense Verlaat en Kanis naar Woerden, om op zaterdag weer terug te keren in Bodegraven. Elke dag zijn er onderweg vijf bezinningsmomenten.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor één dag, maar ook voor meer dagen. Vastenactie zorgt elke dag voor vervoer van het beginpunt naar het eindpunt of andersom. Als mensen meerdere dagen willen meelopen, kunnen ze ook overnachten op een kampeerboerderij in Noorden. Aanmelden via de website.

www.vastenactie.nl/nl/evenementen/pelgrimstocht2018

Advertentie

Categorieën