Afbeelding

Politici aan het woord

Algemeen

Resultaten

'Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door', stond er op de raamposters van de winkel. Door de bouwvakkers werd hard gewerkt aan een nog mooiere winkel en ondertussen konden de klanten gewoon door ëshoppení. Ik moest er aan denken toen ik afgelopen week een kijkje ging nemen bij de opening van de theetuin in Waarder en meehielp bij de bouw van een gezinshuis in Bodegraven.

Terwijl het college en de raad- en commissieleden aan het zomerreces zijn begonnen, wordt er op veel plaatsen hard doorgewerkt. Met heel veel vrijwilligers worden de voorbereidingen getroffen voor de (ver)bouw van de Hospice. Bouwvakkers, familie en vrienden zwoegen door om het nieuwe gezinshuis ëDe Corridorí op tijd af te krijgen, want binnenkort komen daar al de eerste kinderen. Jaco en Agnes Mauritz gaan dit gezinshuis starten om dat zij het op hun hart hebben om kinderen, die niet meer thuis kunnen wonen, weer een hoopvolle toekomst te geven. Gedreven door hun geloof, willen zij de kinderen een veilige en rustige plaats bieden, waar de kinderen zich thuis voelen en kunnen ontwikkelen. Wat een prachtig initiatief en mooie missie.

Alle respect voor de inspanningen van de bouwvakkers, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. In de theetuin, het Hospice, het gezinshuis of welke vorm van zorg waar dan ook wordt aangeboden. Van inspanningsverplichting naar resultaatsturing. Dat zouden we veel meer moeten doen. Nu worstelen we nog met financiÎle tekorten in het Sociale Domein, maar na wat onderzoek blijkt dat er gemeenten zijn die al zo werken. Niet eindeloos behandelen, maar in ëresultaatsturingí zit een prikkel om efficiÎnt zorg te verlenen. De gemeente meet de resultaten op 3 onderdelen: doelrealisatie, cliÎnttevredenheid en uitval. Meten is weten! Ik zie de posters al hangen op de ramen van het gemeentehuis ëtijdens het zomerreces, gaat onze zorg voor u gewoon doorí.

Ralph Segers, commissielid Samenleving,

rsegers@bodegraven-reeuwijk.nl

Advertentie

Categorieën