Logo kobr.nl

Kunst in Dorpskerk

Zwammerdam - De Stichting Vrienden van de Zwammerdamse Dorpskerk organiseert net als voorgaande jaren weer een reeks 'Kunst in de Kerk' in de maand augustus.

De aftrap dit jaar begint met een driedaagse tentoonstelling komend weekend. In de Dorpskerk is dan een expositie te zien van de kunstschilders Anneke van den Broeke, Cees in 't Veld en Marry Buiks, allen inwoners van Bodegraven. Voor Cees in 't Veld zijn het tekenen en schilderen van jongs af aan belangrijk geweest. 'Ik heb mij bekwaamd in verschillende technieken en daar ook les in gegeven. Ik werk zowel realistisch als abstract. De natuur is meestal mijn inspiratiebron. Sinds enige tijd beoefen ik ook het beeldhouwen.' Voor Anneke van den Broeke zijn tekenen en schilderen altijd een hobby geweest. 'Door de jaren heen heb ik verschillende technieken beoefend. Het aquarelleren heeft mijn voorkeur omdat ik steeds weer word geboeid door het spel van het loslaten en vormgeven, waar deze techniek om vraagt.' Marry Buiks is ruim 14 jaar geleden in aanraking gekomen met glaskunst. Hij was meteen verkocht. Door de gelaagdheid en het kleurenspel hoopt Marry de toeschouwer aan te spreken. 'Het is en blijft een genot om naar de schittering van het glas te kijken. Lichtinval zorgt er voor dat het glas gaat leven.'

De expositie is te bezichtigen op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 5 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten