Alle winnaars van 2017
Alle winnaars van 2017 Foto: Bert Verver

Organisatie trekt noodgedwongen stekker uit Sportverkiezing

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - De sportwereld in onze gemeente moet het voortaan doen zonder de vertrouwde Sportverkiezing aan het begin van het jaar, zo laat John Zonderop teleurgesteld namens de organisatie Sportverkiezing Bodegraven-Reeuwijk weten. "Wat ons het meest zeer doet, is het feit dat geweldige sporters, teams en vooral ook sporters met een beperking de dupe gaan worden van de lokale politieke desinteresse in onze gemeentelijke sportwereld."

Dat de stekker noodgedwongen uit de Sportverkiezing moet worden getrokken, heeft volgens Zonderop in de eerste plaats te maken met de financiële speelruimte. "Als één van de langst aaneengesloten organisaties in Nederland hebben wij 31 edities lang geprobeerd om de sport in onze gemeente te promoten en de winnaars in het zonnetje te zetten op een avondvullend Gala. Dit vergde enorm veel inspanning en creativiteit door de organisatie, vooral omdat het gemeentelijk budget van 2.000 euro de reguliere kosten al jaren niet meer kon dekken. Met name de BBD Groep, maar ook een aantal andere subsponsors, hielden het evenement overeind. En dat terwijl het toch echt over de gemeentelijke sportprijzen ging. In andere woorden: wel met de veren pronken, maar er niet voor willen opdraaien."

Een stuk waardering voor een superprestatie en lachende, blije gezichten zijn er dus niet meer bij, stelt een boze Zonderop. "Straks zullen alle smoesjes en excuses wel weer uit de hoge hoed gaan komen, maar het feit blijft dat afspraken maken blijkbaar onmogelijk is. Niet verbazingwekkend voor velen, helaas."

Hij geeft aan dat, gelet op de ontwikkelingen, het nu ook te kort dag is om het tij te kunnen keren. "De tijd tot 11 januari 2019 is te kort om nog een mooi programma in elkaar te draaien. Het zal voor mij vreemd zijn om de komende feestdagen, voor het kerstdiner en tussen de oliebollen, niet uren te besteden aan deze verkiezing. En ook geen geweldige sessies meer te houden met juryleden en in de nachtelijke uren de montage doen van de presentaties." Hij besluit met een dankwoord: "Wij willen iedereen bedanken die ons alle jaren heeft gesteund en de 31 edities van het Sportgala mede tot een succes hebben gemaakt. En wat de sporters betreft: zonder jullie prestaties hadden wij het sowieso niet zo lang volgehouden. Tot ziens op de velden en in de zalen en zwembaden."

Advertentie

Categorieën