Afbeelding
Foto: Wim de Boevère

Feestelijke waarderingsavond rond mantelzorg

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Mantelzorgplatform Bodegraven-Reeuwijk hield afgelopen zaterdag in het Nieuwerbrugse Wierickehuis een bijzondere avond. Een avond waarop aandacht werd besteed aan de vele actieve vrijwilligers die zich in onze gemeente met mantelzorg bezighouden én de personen die de mantelzorgers vaak een steuntje in de rug geven als dat nodig is. Tijdens deze avond, waarop de de ruim honderd aanwezigen werden getrakteerd op een heerlijk diner en muzikale entertainment, is ook de ‘Mantelzorg Award’ uitgereikt aan Marja de Knikker uit Bodegraven. Zij geeft die ondersteuning aan mantelzorgers in haar omgeving.

De Mantelzorg Award is voor het eerst uitgereikt in onze gemeente. Een aantal maanden geleden is het mantelzorgplatform in onze gemeente benaderd door Cora Postema. Zij heeft vorig jaar, samen met een aantal andere betrokkenen, de Mantelzorg Awards op landelijk niveau georganiseerd. Cora heeft gevraagd om dit hier lokaal ook te organiseren als blijk van waardering voor de grote groep vrijwillige mantelzorgondersteuners die toch een onmisbare steunpilaar voor velen zijn.

Inwoners konden de afgelopen weken personen hiervoor aanmelden. Wie nu de beste of meest toegewijde mantelzorgondersteuner is, blijft natuurlijk moeilijk te beoordelen en daarom is er een onafhankelijke jury samengesteld die uit de ingebrachte aanmeldingen en latere nominaties een winnaar heeft aangewezen. Deze jury bestond uit Ramona van Burik van het Sociaal Team, Lisa Hendriks van Mantelzorg Centraal en Jan Kromwijk, een inwoner uit Gouda. Marja de Knikker mocht als winnaar behalve een fors bloemboeket een bronzen kunstwerkje in ontvangst nemen. Wethouder Kees Oskam feliciteerde haar en benadrukte in enkele korte woorden nog eens het belang van mantelzorgers en mantelzorgondersteuners.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Marja de Knikker uit Bodegraven is bekroond met de Mantelzorg Award voor haar steun aan mantelzorgers
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën