Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Muzikale reis door de tijd van het negentigjarige OBK

Algemeen

Muziekvereniging OBK uit Driebruggen vierde haar najaarsconcert en het negentigjarig bestaan van de vereniging, op vrijdagavond 17 november in de Gereformeerde Kerk te Waarder, met uitvoeringen van enkele bijzonder succesvolle stukken uit haar inmiddels omvangrijke repertoire.

Als titel en thema van de avond was gekozen voor ‘Reis door de tijd 1928-2018’.

Voor dit tevens als najaarsconcert geldende optreden was de kerkzaal omgevormd tot muziektheater en opgeluisterd met een aantal uniformen welke deden herinneren aan vroeger tijden, kleurrijke verlichting en een groot projectiescherm waarop beelden waren te zien uit de historie van OBK en ook de aankondigingen van de muziekstukken werden gedaan.

In de loop van haar geschiedenis heeft OBK gemusiceerd onder leiding van de dirigenten Jansen, Muit, Baijense en nu al weer een flink aantal jaren onder de huidige dirigent Mark van Mil.

De avond werd begonnen met een boeiende uitvoering van de bekende Bolero van Maurice Ravel, gevolgd door onder meer muziek uit de Soldaat van Oranje, Moments voor Morricone, La Storia en Londonderry Air met Gerben Hoogendoorn als solist.

Het concert duurde van 20.00 uur tot omstreeks 22.00 uur met halverwege een korte pauze waarin de bekende OBK-loterij werd gehouden waarmee aantrekkelijke prijzen waren te winnen en de ruim honderd aanwezige muziekliefhebbers, naast van de muziek, ook even van een drankje konden genieten.

-------------------

Tekst en beeld Wim de Boevère

Afbeelding

Advertentie

Categorieën