Afbeelding

Deur op een kier voor sportverkiezing

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - In de krant van vorige week stond het bericht dat de gemeentelijke sportverkiezing per direct was beëindigd. We legden de grote animator achter deze verkiezing, John Zonderop, de vraag voor hoe het zover kon komen. Zonder er doekjes om te winden, legt John de schuld bij de moeizame communicatie met de gemeente.

"Wij beginnen direct na de gehouden sportverkiezing al na te denken over het evenement van het jaar daarop. Wij krijgen van de gemeente jaarlijks een bedrag van 2.000 euro, maar dat historische bedrag is verre van voldoende om de kosten te dekken. Gelukkig konden wij op onze hoofdsponsor BBD en een aantal subsponsors terug vallen om een deel van de variabele kosten voor hun rekening te nemen. Het gaat echter om de gemeentelijke sportprijzen en wij zijn als comité dan ook van mening dat de gemeente de vaste kosten van het evenement voor haar rekening zou moeten nemen."

Gezeur zat

John vertelt dat hij vanaf 1 april heeft geprobeerd met de gemeente tot afspraken te komen. Daarbij is rekening gehouden met de vorming van het nieuwe college. John: "Voor ons speelde de vraag of de gemeentelijke subsidie opgetrokken kan worden naar 5.000 euro. Afspraken werden echter afgezegd of verschoven. Pas op 3 september kwam een contact met wethouder Knol tot stand. Er kwamen suggesties over de organisatie over tafel die ons niet aanspraken, zoals een koppeling van de sportprijzen met de nieuwjaarsbijeenkomst, twee verschillende grootheden die ook een heel ander publiek aantrekken. Er zou contact worden opgenomen, maar het bleef weer stil. Wij waren het gezeur gewoon zat en vorige week was voor ons de maat vol, ook al omdat de tijd om nog een goed evenement te organiseren in de tweede week van januari te kort werd."

Veel reacties

In de loop van het gesprek zegt John niet uit te sluiten dat er toch nog een verkiezing gaat plaatsvinden. "Ik ben heel positief verrast door alle reacties die we hebben gekregen. Vanuit het bedrijfsleven gloren initiatieven die weleens kansrijk kunnen zijn en we gaan de gesprekken daarover binnenkort voeren. Als er kansen zijn, dan gaan we die zeker benutten. Maar de sportverkiezing zal dan wel later plaatsvinden dan op de oorspronkelijk geplande datum in januari."

Tekst en beeld: Bert Verver

<kader>

"Waardering voor prestaties"

Als de sportverkiezing inderdaad tot het verleden zou behoren, wordt dat in de sportwereld zeer betreurd. Ton van Veen, voorzitter van RVC '33, de voetbalvereniging uit Reeuwijk-Dorp die de laatste jaren herhaaldelijk in de prijzen viel, reageerde daar als volgt op: "Wij zijn als RVC '33 de laatste vier jaar 'Sportploeg van het jaar' geweest en daar zijn wij zeker trots op. Voor de spelers is deze prijs een waardering voor de prestaties die zij hebben geleverd en de energie die zij erin hebben gestoken. Dat geldt natuurlijk voor alle genomineerden en winnaars op deze avond in de verschillende categorieën. Ik ben zelf de afgelopen jaren op deze avond geweest en de organisatie was altijd op en top. Leuk en gezellig. Ik vind het dan ook zonde wanneer zo'n traditie verdwijnt. Ik hoop dan ook van harte dat er een oplossing gevonden wordt." Uiteraard hebben wij ook sportwethouder Dirk-Jan Knol gevraagd om op de situatie te reageren. Die heeft echter aangegeven zijn reactie vanavond in de gemeenteraad te geven in antwoord op vragen die VVD-raadslid Frank Rijkaart in de raad van vorige week over dit onderwerp stelde.

Advertentie

Categorieën