Afbeelding

Partijen aan tafel over totaalplan Elfhoeven

Algemeen

Reeuwijk - Na een periode van radiostilte lijkt er weer beweging te komen in het dossier Elfhoeven, bij sommigen beter bekend als dossier Loetje. Nadat omwonenden en twee watersportverenigingen bezwaar tegen de vergunning aangetekend hadden, lag dit ter beoordeling aan de commissie bezwaar en beroep. Deze onafhankelijke commissie bracht advies uit aan het college van b en w. Vanuit het college blijft het tot op heden stil.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel houdt de kaarten nog even voor de borst als het gaat om het advies van de commissie bezwaar en beroep over het dossier Elfhoeven. "Het college heeft nog een week om er een besluit over te nemen, dus hoe het precies zit, dat weten we volgende week." Wel is duidelijk dat er een goed gesprek heeft plaatsgevonden tussen de wethouders Van den Heuvel en Inge Nieuwenhuizen en de bezwaarmakers.

In een persbericht laten de bezwaarmakers weten meer informatie van de wethouder verkregen te hebben over het advies van de commissie bezwaar en beroep. 'Met name het bezwaar tegen de grote verkeersaantrekkende werking van de plannen zou door de commissie worden overgenomen', staat in hun bericht te lezen.

Het goede nieuws in dit dossier is echter dat het college als inzet heeft om met omwonenden, watersportverenigingen en projectontwikkelaar te praten over een totaalplan. Na zich lange tijd niet gehoord te voelen, ervaren de bezwaarmakers dit als een doorbraak. 'Wij zijn een voorstander van de ontwikkeling van horeca, maar wel binnen de grenzen van het bestemmingsplan, waarbij de veiligheid van de laan en de landelijke omgeving van het plassengebied uitgangspunt is. Het is dan ook belangrijk dat in dit proces de belangen van de huidige bewoners en de gebruikers van de weg voldoende worden meegenomen.'

Van den Heuvel is duidelijk in het verdere verloop. "Het plan dat nu is ingediend, is geen totaalplan. Dit was alleen voor hotel-restaurant en niet voor de omzetting van 20 recreatiewoningen naar acht permanente woningen. We willen van de ontwikkelaar nu één plan zien waar alles in verwerkt is: hotel-restaurant, woningen en parkeerplaatsen. Dat hoeft geen onnodige vertraging op te leveren. College en raad willen én kunnen als dat plan er ligt best snelheid maken." De bezwaarmakers zijn bereid met de wethouders over dat plan te overleggen als ook de plannen voor de loswal en de inrichting van de Notaris d'Aumerielaan in dat overleg worden besproken.

Advertentie

Categorieën