Afbeelding

Belangrijke 2-0 winst ESTO

Algemeen

De overwinning was hard nodig voor het zelfvertrouwen. Zowel voor de ploeg als de trouwe ESTO-supporters die de harde koude wind met korte felle buien trotseerden langs de lijn. Tegenstander DOSR moest al vroeg in de wedstrijd een doelpunt incasseren. Tegen de stevige wind in kwam ESTO in de vierde minuut tot de eerste aanval. Te laat ingrijpen van een DOSR verdediger leverende een vrije trap op aan de rechter vleugel. De voorzet viel uiteindelijk uit de lucht pardoes voor de voeten van Wouter-Jan Bos. Hij twijfelde geen moment, nam de bal op de slof en zette het verbouwereerde DOSR op 1-0 achterstand. Met een uitbraak leverde Wouter-Jan in de tweede helft zijn ploeg de 2-0 voorsprong en de overwinning.

Rohda'76 presteert dit seizoen wisselvallig. Te wisselvallig om een plek in de top van de vierde klas te kunnen claimen. Nu ging het team van Willem van Vegten tamelijk roemloos ten onder tegen medemiddenmoter Linschoten: 4-1. Binnen tien minuten opende de thuisclub de score en bouwde die in de eerste helft uit tot een 3-0 voorsprong. De kansloze Bodegravers moesten eerst nog een tegentreffer incasseren voordat Rick Kattenberg de spreekwoordelijke eer mocht redden: 4-1.

Beeld: André van Egdom