Da Costaschool
Da Costaschool

Sinterklaas bezoekt op verrassende wijze basisscholen

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Sinterklaas is wel in voor een opvallende aankomst bij de basisscholen, zo bleek vorige week. Zijn komst zorgt al voor opgewonden kinderen, maar als er dan ook nog eens spektakel bij te pas komt, wordt het een viering om niet snel te vergeten.

De Regenboog

Zo bereikte Sinterklaas al abseilend basisschool De Regenboog. Terwijl de leerlingen uit volle borst zongen 'Hij heeft een lange witte baard en lang wit haar. Hij is vreselijk bejaard' gingen ineens alle ogen omhoog naar het dak van de school. Voordat de kinderen het goed en wel in de gaten hadden, stapte Sint over de rand van het dak en kwam abseilend naar beneden. Gelukkig ging het lied verder: 'Sint swingt! Sint swingt! Hij huppelt op en neer en springt'. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen allemaal heelhuids aan en hiermee werd het startsein van een geweldig feest gegeven.

Papegaaiennest

Voor het Sinterklaasfeest bij het Papegaaiennest van KOKO kinderopvang hadden alle kinderen zich verzameld in de hal. De kleinere kinderen, die het vaak wat spannender vinden, konden vanaf de groep de hal inkijken. De kindjes hebben Sinterklaas een handje kunnen geven en gezellig met hem gekletst. Er waren diverse activiteiten georganiseerd, zoals pepernoten maken, bingo en pietendisco. De Pieten deden hier gezellig aan mee. Anne Verhage kwam een mooi verhaal voorlezen. Alle kinderen zaten hier met aandacht naar te luisteren.

IKC Schatrijk

Ook bij IKC Schatrijk, voorheen Pax Christischool, keek iedereen uit naar de komst van Sinterklaas. Gelukkig kwam Sint op het schoolplein aan, op een karretje getrokken door pony Amerigo. Hij had ook een VLOGpiet meegenomen. En.... natuurlijk cadeautjes voor de kinderen! Alle kinderen hebben genoten van de aanwezigheid van Sinterklaas en zijn Pieten.

Da Costaschool

Op de Da Costaschool kwam Sinterklaas met zijn Pieten met de trekker aan. Hij was met zijn parachute in het land van een boer terechtgekomen. Deze boer was zo aardig Sinterklaas naar onze school te brengen. Het startsein voor een gezellige viering van het Sinterklaasfeest op school.

Goede Herderschool

Doordat een Piet niet van het dak af durfde, werden Sinterklaas en zijn Pieten op de Goede Herderschool gebracht door de brandweer. Deze had zojuist de ongelukkige Piet van het dak afgehaald. In de aula konden de pieten een veer verdienen door diverse opdrachten te doen. In de bovenbouw werden surprises en gedichten gemaakt.

Da Costaschool
De Regenboog
Goede Herderschool
Goede Herderschool
Papegaaiennest
Goede Herderschool

Advertentie

Categorieën