Afbeelding

Een mooi en gezond 2019!

Algemeen

Dat is de wens die ik in de afgelopen twee weken vele keren heb gehoord op nieuwjaarsrecepties en bijeenkomsten. Of we elkaar nu een gelukkig nieuwjaar, een gezegend nieuwjaar of het beste wensen, ik vind het altijd mooi dit elkaar te wensen, te gunnen, hoe het jaar er ook uit gaat zien.

Hoe gaat nu een mooi en gezond 2019 er voor Bodegraven-Reeuwijk uit zien? Ik weet het niet. Als ChristenUnie (CU) hebben we daar wel wensen voor. Zo is in de raadsvergadering van december jl. een motie door de CU, samen met GroenLinks, ingediend die het college oproept een preventie-akkoord te sluiten met lokale partners zoals sportclubs, horeca, scholen, supermarkten, GGD en zorg. Een akkoord waar de inzet van is om roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht tegen te gaan of te voorkomen. De motie is unaniem door de raad aangenomen. Dat is mooi! Mooi om als raad en college hier onze schouders onder te zetten.

Daar hebben we u en jou ook voor nodig. Dat kan al door met elkaar af te spreken dat na het sporten de derde helft niet langer duurt dan de eerste en tweede helft. Het is een voorbeeld. Er zijn nog genoeg andere voorbeelden te bedenken. Dan kan 2019 al een gezonder 2019 worden. Ineke en ik wonen 2,5 jaar in Reeuwijk. Eén van de dingen die ons is opgevallen, zijn de plastic zakken met plastic afval langs de kant van de weg. Als het plastic ook dezelfde dag weggehaald wordt, oké. Een mooi gezicht is het nog steeds niet, zeker niet als het regent en/of hard waait. Het is helemaal niet fraai als plastic net te laat of veel te vroeg wordt aangeboden. Dat ontsiert de openbare ruimte. En dat niet alleen, meestal scheuren de zakken ook open of worden opengescheurd met alle gevolgen – lees: rommel - van dien. Laten we daar met elkaar scherp op zijn. Ik wens u/jou een gezond en mooi 2019!

Matthijs Kortleven

Gemeenteraadslid ChristenUnie

mkortleven@bodegraven-reeuwijk.nl

Advertentie

Categorieën