Logo kobr.nl
De nazaten van Aris Terlouw, bij het monument op de begraafplaats Vredehof te Bodegraven, met v.l.n.r. Bert Terlouw, Marianne Doornekamp-Terlouw, Rinie Terlouw-Deen, Ben Terlouw en Elly Terlouw-Hordijk
De nazaten van Aris Terlouw, bij het monument op de begraafplaats Vredehof te Bodegraven, met v.l.n.r. Bert Terlouw, Marianne Doornekamp-Terlouw, Rinie Terlouw-Deen, Ben Terlouw en Elly Terlouw-Hordijk (Foto: Esther Noordergraaf)

Bodegraafs oorlogsslachtoffer toegevoegd aan monument

In 2016 heeft de stichting 4 mei herdenking Bodegraven de namen van Bodegraafse oorlogsslachtoffers toegevoegd aan het monument op de algemene begraafplaats Vredehof. De Historische kring Bodegraven en Cock Karssen stelden in 2018 na grondig onderzoek vast dat de naam van een oorlogsslachtoffer ontbrak. Om deze omissie te herstellen is recent de naam van de Aris Terlouw op de gedenkplaat toegevoegd. Aris Terlouw is geboren te Gouderak op 15 maart 1868 en overleden in Veenendaal op 19 april 1945, alwaar hij begraven is. Hij stond ingeschreven in de gemeente Bodegraven en woonde tijdens de oorlog in de Meije. De dag dat hij om het leven kwam, was hij op bezoek bij zijn dochter Willemijntje Marcus-Terlouw. Hij werd dodelijk geraakt tijdens een granaataanval. De stichting is blij dat de naam van dit oorlogsslachtoffer op het monument staat.

Beeld: Esther Noordergraaf


Meer berichten