Afbeelding
Foto: Stefanie Peters

Reeuwijkse Jim Remers is rock & roll

Algemeen

Reeuwijk - Een rijtjeshuis in Reeuwijk. Jim Remers is op bezoek bij zijn ouders. Even tot rust komen. Hij is 22, maar nu al gepokt en gemazeld in de muziek. Seks, drugs en rock & roll hebben daar misschien vroeger een rol in gespeeld, maar nu geniet Jim vooral van het samen met anderen muziek maken. Dat doet hij met zijn bands 'The Tambles' en de 'The Jerry Hormone ego trip'. Ook anderen helpen hun weg in de muziek te vinden, vindt hij heel tof om te doen. Jim: "Als ik moet bedenken wat ik over 20 jaar wil hebben bereikt, dan vind ik dat heel erg lastig. Ik doe nu eigenlijk al wat ik heel leuk vind."

Jim is opgegroeid in Reeuwijk. Op de lagere school merkte hij dat zijn muzieksmaak anders was dan die van de andere kinderen. Hij was een beetje een buitenbeentje, een einzelgänger. Door de AC/DC-platen van zijn vader ontstond de liefde voor de gitaarmuziek en ontdekte hij ook andere bands, zoals de Beatles en de Stones. Op zijn zevende kreeg hij een akoestisch gitaar voor Sinterklaas. Hij ging op gitaarles bij June in de Tempel. Daar kreeg hij het advies om elektrisch gitaar te gaan spelen. Bij de Goudse Popschool heeft hij toen lessen gevolgd en ging hij in een band spelen. Daar moest hij ook covers spelen. Jim: "Die covers waren niet helemaal mijn ding, maar ik heb daar wel leren spelen met andere mensen." Op de middelbare school ontmoette Jim gelijkgestemden. "In de tweede klas kwam er nieuwe aanwas van mensen die ook van mijn soort muziek hielden. In de pauze speelden we in de studio van de vader van de drummer. En omdat we een bassist nodig hadden, ben ik geswitcht van gitaar naar basgitaar." Ze richten na een tijdje de band The Tambles op, die nog steeds bestaat. Met die band traden ze toen ook al op. Ouders brachten de jongens naar hun optredens, want een rijbewijs hadden ze nog niet.

Met The Tambles wilden ze Nederland veroveren. Om dat voor elkaar te krijgen, deden ze mee met de Popronde, maar ook aan de wedstrijd voor de 'talent stage' van het Metropolis Festival in Rotterdam (2014). Jim: "Jerry Hormone (huidige frontman van de band Jerry Hormone Ego Trip) zat in de jury van het Metropolis festival. Hij nam een half jaar later contact met ons op met de vraag of we misschien zin hadden om zijn liedjes (door Jerry geschreven) uit te proberen. Twee weken later stonden we samen in een oefenruimte te spelen." Inmiddels hebben ze op allerlei plekken gespeeld in Nederland, maar bijvoorbeeld ook bij De Wereld Draait Door. Op 1 februari kwam hun tweede plaat uit met de titel 'The Jerry Hormone Ego Trip swingt de pan uit'. Met zijn bands speelt Jim muziek die het beste te vergelijken valt met die van de Stones en The Kik. Nederlandstalig met een 'ruig en vuig' randje.

Toekomstplannen

Welke plannen heeft Jim voor de toekomst? Jim: "Dat vind ik echt wel een heel lastige vraag. Het is de afgelopen 4 à 5 jaar zo hard gegaan. En ik doe nu al wat ik tof vind. Ik zou wel meer platen willen maken. Maar voor de rest wil ik het doen zoals ik het nu doe." Dat spelen in de band is ook allang geen hobby meer, maar gewoon werk. Naast het werk als muzikant heeft Jim ook een baan bij Excelsior Recordings. Daar helpt hij andere muzikanten met het reilen en zeilen in de muziekwereld. Dat is ook iets waar hij graag mee verder gaat. Bij Excelsior heeft hij ook net een heel mooi project afgerond: het fotoboek over Indiebands in Nederland. Ondanks zijn banen moet Jim nog afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn moeder ziet dan ook het liefste dat hij een paar weken vrij neemt om zijn scriptie te schrijven, maar vooralsnog volgt Jim zijn passie: de muziek.

Meer informatie over de band en de nieuwe plaat van Jerry Hormone Ego Trip op https://www.facebook.com/thejerryhormoneegotrip.

Tekst en beeld: Stefanie Peters

Afbeelding

Advertentie

Categorieën