Logo kobr.nl
Foto:

25-jarig jubileum van technisch geavanceerd bedrijf Dynamic gooit de deuren open

Bodegraven - Dynamic Control Technology viert dit jaar haar vijfde lustrum. Zo op het eerste gezicht komt het bedrijf over als een ouderwets gedegen bedrijf, een tikje saai misschien, maar al snel weet eigenaar Wilfred Kemp dat beeld om te draaien. "Wij werken wereldwijd aan mooie projecten. Onze medewerkers maken besturingen voor zowel kleine als grote machines en productielijnen. Allemaal maatwerk."

"Oh, ik wist niet dat jullie dit allemaal doen." Het is een opmerking die Wilfred Kemp meer dan eens hoorde. Het bracht hem op het idee om het 25-jarig jubileum aan te pakken om een week lang de deuren op te gooien. Liefst letterlijk. Van 11 tot 16 maart mag iedereen komen kijken wat het bedrijf allemaal doet. "Ik heb contact opgenomen met de basisscholen in Bodegraven en Reeuwijk en diverse scholen uit het voortgezet onderwijs in de regio. Vijf ochtenden en twee middagen ontvangen we groepen leerlingen, die we met workshops en demonstraties ons mooie vak laten zien. Op bezoek komen twee groepen van De Regenboog uit Reeuwijk, groep 8 van Speel- en Werkhoeve te Bodegraven, twintig leerlingen die de BBL-opleiding richting elektrotechnische systemen volgen en een gemengde groep BOL-leerlingen elektrotechniek en mechatronica van MBO Rijnland te Gouda. We hebben nog ruimte voor een groep op maandagmiddag of dinsdagochtend, dus wie weet komen er nog meer." Van woensdag tot en met vrijdagmiddag én op zaterdag de gehele dag zijn alle andere belangstellenden welkom.

Programmeren en installeren

"Ons werk is een combinatie van het ontwerpen van elektrische schema's, programmeren, operators en technische diensten instrueren en schakelkasten verzorgen. Die schakelkasten maken we in ons bedrijf én installeren we bij de klant. Wij hebben er bewust voor gekozen om alle medewerkers zo allround mogelijk te houden, zodat de programmeur indien gewenst ook kan monteren en schakelkasten kan aanpassen. En andersom kan de monteur kleine programma-aanpassingen doen. Natuurlijk ligt het zwaartepunt van je functie bij je eigen achtergrond en talent. Maar de combinatie is, in mijn ogen, goud waard."

"Het is de kick"

Het blijkt niet de enige reden waarom Dynamic Control Technology voor deze manier van werken heeft gekozen. "Het is ook de kick. Je ziet wat je doet. Je hebt wekenlang aan een programma geschreven en het uitgebreid getest in een nagebouwde omgeving bij ons op het bedrijf. Dan is het toch mooi als jij in de praktijk ook de eerste bent die ziet dat het werkt. Dat jij op de knop drukt en de machine doet wat jij in je hoofd hebt bedacht. Hoe gaaf is dat!?"

Kaasmakerij

Anders dan gebruikelijk heeft Wilfred in de week van 11 tot 16 maart een aantal machines in zijn bedrijf staan. "Natuurlijk niet die hele grote machines, waar we in het buitenland aan werken. Want, we vliegen nogal eens uit: naar Zuid-Afrika, Frankrijk, Griekenland, Zweden, Mexico. Wij zijn waar onze klanten ons nodig hebben. Maar we zitten niet altijd zo ver weg. Eén van onze vaste opdrachtgevers is Van 't Riet Zuiveltechnologie. In deze regio, met zoveel kaasmakerijen, is dat een bekende naam. Ook met hen denken wij al jaren mee over de programmering van hun machines. Dat kan om hele grote industriële kaasmakerijen gaan, maar we vinden het ook leuk om voor de kaasmakerij op een boerderij te werken."

Typisch Bodegraafs

Hoewel het dus relatief onbekend is, is Dynamic Control Technology weer zo'n typisch Bodegraafs bedrijf. Gewoon lekker nuchter, goed werk leveren over de hele wereld, een vleugje kaasmakerij en heel veel andere industrieën. Wie een kijkje wil komen nemen bij dit zeven personen tellende bedrijf is welkom op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 maart van 14.00 tot 17.30 uur en op zaterdag 16 maart van 9.30 tot 16.00 uur. Dynamic Control Technology is gevestigd op bedrijventerrein Groote Wetering aan Portugalweg 2A te Bodegraven.

Meer berichten