Logo kobr.nl
Foto:

Nieuwe centrummanager positief over ontwikkelingen Bodegraven

Bodegraven - Na afwezigheid van 2,5 jaar is Koert Vermeulen weer teruggekeerd naar Bodegraven als centrummanager. Hij is aangesteld ter ondersteuning van het bestuur van de Bodegraafse Ondernemers Verenging (BOV) en als eerste aanspreekpunt voor alle ondernemers. Hij is aangenaam verrast over hoe hij het centrum van Bodegraven nu terugziet.

Vermeulen vervulde in 2015 en 2016 ook al de rol van centrummanager. Hij heeft destijds een plan van aanpak opgesteld en daar is eind 2016 de 'Visie Centrum Bodegraven' uit voortgevloeid. De hoofdpunten uit de visie zijn: de aanpak van ontsierde plekken en bestrijding van leegstand, het herinrichten van het Raadhuisplein en betere bereikbaarheid van ons centrum. Vermeulen: "Er is na mijn vertrek in 2016 veel in werking gezet. Er zijn niet alleen plannen gemaakt, maar er is daadwerkelijk actie ondernomen. Zo is er een verhuissubsidie tot stand gekomen voor ondernemend Bodegraven en er komt een gevelsubsidie. Het Raadhuisplein wordt gerenoveerd en er zijn ideeën over de bereikbaarheid en het toekomstige parkeerbeleid. Bovendien zijn er veel nieuwe bedrijven bijgekomen."

Hij laat zijn licht kort schijnen over de recente ontwikkelingen in het centrum:

- Nieuwe kapsalon HiZi (Raadhuisplein)

- Nieuwe kleermaker/stomerij Casanova (Willemstraat)

- Nieuwe modezaak Only in het pand waar voorheen het Lieverdje gevestigd was (Brugstraat)

- Er zijn 2 opties genomen op panden in de Marktstaat

- Verhuizing van IJssalon de Zoete Inval naar het Raadhuisplein

- De nieuwe eigenaars van Pull of Polo (Brugstraat) en Pura Salon Hair care & Body repair (Vromade, voorheen Gijs van Daalen Modekapper) zorgen voor continuïteit.

Voorbeeldgemeente

"Bodegraven is een voorbeeld voor veel omliggende gemeenten", weet Vermeulen, "dorpen in de omgeving kampen met leegstand en binnen ondernemingsverenigingen bestaan meningsverschillen. Er wordt dan bij ons aangeklopt met de vraag hoe wij dat toch aanpakken. Daar mogen we trots op zijn!" Vermeulen heeft vertrouwen in de toekomst van een heel aantrekkelijk Bodegraven centrum, maar weet dat er nog een lange weg te gaan is.

Vernieuwde Streekmarkt

De streekmarkt wordt vanaf dit jaar niet meer georganiseerd door de BOV. Een aantal ondernemers uit de Kerkstraat heeft de handen ineen geslagen en organiseert een vernieuwde compacte streekmarkt. De markt verschuift iets waardoor de Bouwsteeg en de Nutspassage ook betrokken kunnen worden bij de markt. Er komt een Streek-terras en ook aan de kinderen wordt gedacht. Een bezoek aan de sfeervolle streekmarkt wordt een beleving voor iedereen! De eerste editie vindt aanstaande zaterdag (13 april) plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur. De opening wordt verricht door Landal-park Manager Arjan van Esveld, met medewerking van Loonbedrijf Bunnik.Ook in de maanden mei tot en met september worden Streekmarkten gehouden.

Tekst: Edith Op de Woerd

Meer berichten