Logo kobr.nl
Foto:

Uitgebreid programma op BoerenLandFair

Waarder - Zaterdag 13 april vindt de grote BoerenLandFair plaats op de kaasboerderij aan de Groendijck 59A in Waarder. Al enige jaren trekt dit evenement duizenden bezoekers, mede vanwege het uitgebreide programma met activiteiten voor jong en oud. Traditiegetrouw maakt de 'koeiendans', waarbij de koeien voor het eerst na de winter de wei in gaan, deel uit van het programma. Dit jaar valt de eer te beurt aan de 'dorpsomroeper van Waarder en Driebruggen', fotograaf/redacteur Wim de Boevère, om deze handeling te verrichten.

Bij goed weer mogen de koeien naar buiten en dat belooft weer een heel spektakel te worden. Naast de vrolijke koeien- en kalfjesdans is er van alles te beleven. Zo kan er op een kameel worden gereden, geeft de brandweer demonstraties, is de kaasmakerij te zien, kunt u in de stallen kijken en zijn er lammetjes, geitjes en konijntjes. Er is ook een plein met veel aaibare kleine dieren. Verder kan er op quads worden gereden en kan met een echte kraan worden gewerkt. Op de kaasboerderij is biest te verkrijgen. Voor de (jongste) kinderen zijn er trampolines en een speelplein.

Er is wederom een gezellige markt van circa 100 kramen. De markt biedt kraampjes met streekproducten, brocante, cadeauartikelen en lifestyle. Voor de lekkere trek zijn er voldoende kraampjes met hapjes en drankjes en pannenkoeken. Natuurlijk is er gelegenheid om even plaats te nemen en bij te praten onder het genot van een kopje koffie.

www.boerenlandfairwaarder.nl en www.facebook.com/boerenlandfairwaarder

Meer berichten