Logo kobr.nl
Het beoogde doel - de nieuwe kerk in Driebruggen
Het beoogde doel - de nieuwe kerk in Driebruggen

Extra veelzijdige Boerenlandfair schot in de roos

Waarder - Ook voor de zevende editie van de Boerenlandfair was afgelopen zaterdag sprake van een grote belangstelling, mede dankzij de goede weersomstandigheden. De organisatie was erin geslaagd om (nog) meer activiteiten te verzinnen en leuke dingen te tonen dan in voorgaande jaren.

Natuurlijk waren er de bekende vaste onderdelen, zoals de koeien die naar buiten werden gelaten - altijd weer een spectaculair gezicht - en ook was er weer een groot aantal kraampjes waar van alles kon worden gekocht. Succesnummers van vorige jaren, zoals quad rijden, de mini-kranen, springkussens en boogschieten, ontbraken vanzelfsprekend niet. Voor de allerjongsten was ook de kinderboerderij met kleine dieren weer present.

Hoogtepunten waren de demonstraties van de brandweer, het schapen scheren, kameel rijden, de kalfjesdans en de onvolprezen veiling per opbod onder de leiding van veilingmeester Jacques de Koning. Ook kon worden geboden op vrijwilliger Willem, die zich publiekelijk liet kaalscheren op voorwaarde dat dit tenminste tweeduizend euro voor de organisatie zou opleveren. Dit vormde geen enkel probleem en de baard en haardos van Willem moesten er onder luid gejuich aan geloven.

Hoewel de exacte telling nog niet is afgerond, kan nu al worden gezegd dat de opbrengst de 60.000 euro gaat overschrijden en daarmee die van vorig jaar zal passeren. Het zorgde voor een editie en resultaat waar met veel dankbaarheid op wordt teruggekeken.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten